TDK – Tudományos diákköri tevékenység


A tudományos diákköri (TDK) mozgalom célja, hogy a tehetséges hallgatók a képességeiknek megfelelően készülhessenek fel életpályájukra, megismerjék a tudományos kutatómunka és a művészeti tevékenység alapjait, módszereit, bekapcsolódjanak egy-egy szakterület kutatásaiba, illetve a művészeti életbe. A TDK a hallgatói kutatómunkát, illetve a művészeti alkotótevékenységet elősegítő, ennek nyilvánosságot is biztosító önképzőköri forma, amely folyamatos tutoriális (mentor) jellegű hallgató-tanár műhelymunka formájában történik, a minőségi értelmiségi képzés fontos területe, a tehetséggondozás legjelentősebb formája a hazai felsőoktatásban. A felkészülés legmagasabb szintje a doktori iskolát megelőző szakaszban, a tudományos diákköri munka a doktori képzés (PhD, DLA) egyik legjelentősebb előiskolája.

A hallgatók TDK munkája oktató(k) vezetésével történik, és az adott művészet, szakma vagy tudományterület mélyebb megismerését, a kutatási módszerek elsajátítását, a hallgatók képességeinek kibontakozását segíti elő. A TDK keretei között a hallgatók mindenkori tanulmányi alapfeladatukat meghaladó, illetve kiegészítő ismeretek elérésére törekednek. Munkájuk eredményét a tudományos publikációk és szakmai dokumentumok tartalmi és formai követelményeinek megfelelő dolgozatban foglalják össze, illetve művészeti előadásban mutatják be.


Hogyan TDK-zz? https://otdk.hu/hallgatoknak/hogyan-tdk-zz


A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kar Tudományos Diákkörének Szervezeti és működési szabályzata letölthető innen.

A kari TDK munkát felügyeli: Dr. Tóth Etelka dékánhelyettes (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Titkár: Kovács Tibor Attila gyakorlati tanár (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Károli Podcast

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont