Hitélet

„Szolgáljatok az Úrnak örömmel, vigadozva járuljatok színe elé!
Tudjátok meg, hogy az Úr az Isten! Ő alkotott minket, az övéi vagyunk: az ő népe és legelőjének nyája.
Menjetek be kapuin hálaénekkel, udvaraiba dicsérettel! Adjatok hálát neki, áldjátok nevét!
Mert jó az Úr, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre.”
(Zsolt 100,2-5)

Intézményi lelkipásztor

Vass Réka Adrienn
református lelkipásztor
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Fogadóóra: előzetes bejelentkezés alapján

Reggeli istentisztelet

Főiskolánkon, a nagykőrösi képzési helyen a nappali munkarendű hallgatók számára a szorgalmi időszak tanítási napjain hétfőtől csütörtökig 8:30-tól, pénteken 9:30-tól tartunk reggeli istentiszteletet a Gulyás Lajos teremben.

A nagykőrösi képzési helyen a levelező munkarendű hallgatókat konzultációs napjainkon pénteken 9:30-tól, szombaton 8:30-tól szintén hívjuk és várjuk erre az alkalomra a Gulyás Lajos teremben.

Ezeken a reggeli istentiszteleteken tanáraink és hallgatóink felváltva végeznek szolgálatot a félévi beosztás szerint. Kántor szakos hallgatóink számára a reggeli istentiszteletek kántori gyakorlatnak is számítanak, egyúttal a szolgálat végzésébe bekapcsolódnak orgonálni tudó tanáraink és hallgatóink is.

Ünnepeink alkalmával ünnepi istentiszteleteket tartunk – rendszerint úrvacsorai közösséggel. Ezeken az igehirdetés szolgálatát és az ünnepi liturgiát intézményi lelkészünk, ill. lelkipásztor végzettségű tanáraink tartják.

Természetesen tanév- és félévkezdő, tanév- és félévzáró istentiszteleteink – új hallgatóink köszöntésével és általában végzős hallgatóink búcsúztatásával, diplomaosztójával egybekötve – kiemelt ünnepi istentiszteleteink és alkalmaink közé tartoznak, amelyeket örvendezéssel és hálaadással az Egyetem vezetőinek, Karainak képviselőivel, a szélesebb közélet érdeklődése közepette tartunk meg.

Csendesnapok

Félévkezdő csendesnapjaink a lelki felkészülés, az Istenre és egymásra figyelés alkalmai és lehetőségei. Ugyanígy közösségi rendezvényeinket énekléssel és igeszolgálattal kötjük össze.

 

Az internátusban beszélgető- és bibliakörök és imaközösségek szerveződnek. Időről időre evangélizációt szervezünk, hitmélyítés céljából vendég-igehirdetőket is hívunk, akik szolgálatot végeznek közöttünk. A „Hitvallató estek” bensőségesebb hangvételű szeretetvendégségeink, amelyeken oktatóink vagy meghívott vendégeink egy beszélgetőtárs kérdései mentén vallanak életútjukról, hivatásukról.

Gyülekezeti kiszállások, egyházi rendezvények alkalmával hallgatóink és diákjaink nem csupán Egyetemünket és Főiskolánkat mutatják be, hanem igehirdetéssel, orgonálással, gyermekfoglalkozás, gyermek-istentisztelet tartásával is szolgálnak.

A helybéli és a környékbeli gyülekezetekkel is szoros kapcsolatot ápolunk, tanáraink és hallgatóink rendszeresen szolgálatot végeznek ezekben a közösségekben is.

A reggeli istentisztelet rendje: (az 1985-ös Istentiszteleti Rendtartás alapján)
1. Igei köszöntés (apostoli köszöntés vagy fohász vagy zsoltárvers vagy igevers)
2. Ének (több versszak, ill. egy teljes ének)
3. Imádság (előre megfogalmazott/megírt)
4. Igeolvasás
5. Igemagyarázat
6. Imádság (előre megfogalmazott/megírt)
7. Miatyánk
8. Áldás
9. Ének (több versszak, ill. egy teljes ének)
10. Hirdetések

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont