Robotméhecskék és képességfejlesztés

A Pedagógiai Kar Tudományos kutatás a pedagógiában című szabadon választható kurzusának hallgatói a 2023/2024. tanév 2. félévében egyedi programban vehettek részt. A szakmai programsorozat keretében kisiskolások számára tanórákat terveztek és tartottak meg, tudományos igényességgel vizsgálva a digitális eszközök, többek között a robotméhecskék alkalmazásának hatásmechanizmusait. A szövegértést, szűkebben a mesefeldolgozást középpontba helyezve, kiemelt figyelemmel kísérték a gyermekek teljesítménymotivációját és algoritmikus gondolkodását a digitális eszközökkel támogatott, valamint ezek nélkül megtartott tanórák keretében.

A foglalkozásoknak a verőcei Géza Fejedelem Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde adott otthont. A minőségi háttér biztosításával az intézmény tanúbizonyságot tett a gyermekek képességfejlesztése iránti elkötelezettségéről és nyitottságáról az új módszerek alkalmazása, egyúttal a tudományos igényességgel történő elemző feldolgozás irányában.

A diákok motiváltan fogadták a hallgatók átgondolt tervezéssel kísért tanóráit, lelkesen dolgoztak a robotméhecskékkel, illetve minden más komplex feladatokkal kísért helyzetben, és osztották meg gondolataikat a kutatás további kérdéseiben. A hallgatók számára ugyancsak inspiráló, komplex alkotómunka bontakozott ki, amelyből többen is meríthetnek a tudományos diákköri munkáik és más minőségi publikációk irányában.

 

A rendezvény a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, az NTP-HHTDK-23-0032 azonosítószámú,
Tudományos diákköri műhelyek a KRE PK-n 2023/2024. című pályázathoz kapcsolódóan
(vonatkozó támogatási alprogram: Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián,
valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása
,
a pályázati kategória kódja: NTP-HHTDK-23),
a Nemzeti Tehetség Alapból valósul meg.

Robotméhecskék - tanóra kép

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Károli Podcast

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont