A KRE PK 2023/2024. tanévi pályázati programjai a Nemzeti Tehetség Program támogatásával

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara (KRE PK) örömmel tudatja, hogy a 2023/2024. tanévre vonatkozóan (támogatási időszak: 2023. július 1. – 2024. augusztus 31.) a Nemzeti Tehetség Program (NTP; támogató szerv: Kulturális és Innovációs Minisztérium) pályázati támogatásával újabb megerősítést kapott tehetségprogramjainak megvalósításában:

  • NTP-TMV-23-0042 XXVII. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny, támogatási összeg: 1.300.000 Ft. A pályázati forrást a Magyar Nyelvtudományi Társasággal együttműködve a nagymúltú, általános iskolás tanulók számára megrendezett verseny lebonyolítására fordítjuk. A versenyről részletesebben itt olvashat.

  • NTP-HHTDK-23-0032 Tudományos diákköri műhelyek a KRE PK-n 2023/2024, támogatási összeg: 1.000.000 Ft. A pályázat szakmai programjának része a kari Tudományos Diákköri Konferencia szervezésén túl többek között az eredményes diákköri tevékenységeket támogató szakmai programok megvalósítása, kutatói és tanulásmódszertani készségfejlesztés, valamint hallgatói publikációs tevékenységek és további konferenciaelőadások támogatása. A pályázati program részeként célunk középiskolás fiatalok bevonása tudományos diákköri műhelyeink munkájába, az elmélyült témafeldolgozás és tudományos kutatások megvalósítása által kutatásmódszertani ismeretek és készségek fejlesztése.

 

Szakmai partnereinkkel együttműködve további pályázatok is támogatásban részesülnek:

  • A KRE PK és a nagykőrösi Arany János Református Általános Iskola és Óvoda közös gondozásával működik a Nagykőrösi Tanítványok Tehetségsegítő Tanács. A Tehetségsegítő Tanács NTP-HTTSZ-23-A-0012 azonosítószámú pályázata 2.100.000 Ft támogatást nyert a 2023/2024. tanévre. Korábbi tanévekben megkezdett tevékenységeink folytatásaként közös tehetségsegítő tevékenységünk célja a régió további fejlesztése a tehetséggondozás területén, szakmai fórumok szervezése pedagógusoknak, pedagógusjelölteknek, egyéni és csoportos szupervízió felkínálása, tehetséggondozó jó gyakorlatok és módszertani tapasztalatok megosztása, tehetségtanácsadás a tehetségfejlődés támogatása céljával.

  • A Magyar Nyelvtudományi Társaság NTP-TMV-M-23-B-0031 azonosítószámú pályázata 3.500.000 Ft támogatásban részesül a XXVII. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny lebonyolítására. A verseny főszervezője a KRE PK.

 

A támogatott szakmai programok értékes segítséget nyújtanak mind a korábban megkezdett szakmai-tudományos célkitűzések további magas szintű megvalósításában, mind egyedi új programpontok kibontakoztatásában.

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont