Sikeres NTP projektek a Pedagógiai Karon

A 2020/2021. tanévre vonatkozó Nemzeti Tehetség Program (NTP; támogató szerv: Emberi Erőforrások Minisztériuma) pályázati felhívására benyújtott két szakmai anyagunk nyert támogatást.

Az NTP-FKT-20-0014 Tehetségműhelyek a KRE-TFK-n (támogatási összeg: 3.500.000 Ft) pályázat a Kar Tehetségműhelyeinek munkáját támogatta. A Tehetségműhelyekben részt vevő hallgatók kutatási és alkotótevékenysége speciális kurzusok keretében valósult meg. A műhelyek szakmai munkája kiemelten a természet tematikája köré építkezett, ahhoz a Kar szemléletének sokszínű illeszkedésével a természettudományi-matematikai vonatkozásokon túl a teológia, valamint a művészetek eszközeivel egyaránt lehetett kapcsolódni. A kurzusokon résztvevő hallgatók eredményeiket a 2021. május 13-án megrendezett Tehetség – Hit – Identitás konferencián mutatták be. A program részletes beszámolója itt olvasható.

Az NTP-TMV-20-0088 Simonyi Zsigmond helyesírási verseny (támogatási összeg: 800.000 Ft) pályázat a KRE Pedagógiai Karának szervezésében megrendezésre kerülő XXIV. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny megvalósítását támogatta. A versenyeredmények itt érhetők el.

A megvalósítandó szakmai programok a Kar szakmai–tudományos célkitűzéseinek megvalósításához, valamint a kari tehetséggondozás fejlesztéséhez járulnak hozzá.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont