Tudományos diákköri konferencia a Pedagógiai Karon

2022. december 14-én a Pedagógiai Kar ismét megrendezte kari tudományos diákköri konferenciáját azon hallgatói számára, akik kutatásaikkal az Országos Tudományos Diákköri Konferencia nagy hagyományú, kiemelt tehetséggondozó programjához kapcsolódni szeretnének. A tudományos diákköri (TDK) mozgalom célja, hogy megteremtse a tudományos műhelymunkát, és „ezzel minőségi többlettudást, alkotási alkalmat adjon” (https://otdk.hu/otdt).

A tudományos kutatások által értékes szakmai kérdéskörök mentén nyílik lehetőség elmélyült témafeldolgozásokra. Karunk hallgatói ezekhez kapcsolódóan a természettudományok és a nyelvi tudományterületek irányából számoltak be eredményeikről. Munkáik támogatást kaptak a 2023. tavaszi országos fordulóra való benyújtáshoz, egy hallgatónk pedig olyan kutatási tervéről számolt be, amelynek közös megvitatása segítségül szolgál számára a saját tudományos diákköri dolgozatának elkészítésében. Bízunk abban, hogy mindannyian sikeresen haladhatnak előre kutatói útjukon, ebben a Kar támogatása kíséri munkáikat az elkövetkezőkben is.

A 2022. december 14-i kari tudományos diákköri konferencia különlegességét adta, hogy középiskolák érdeklődő diákjai is részt vehettek a konferencián: az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Pécsi Református Kollégium diákjai közvetlen betekintést kaphattak a kari tudományos diákkör szakmai tevékenységeibe, s érdeklődési területeik mentén akár saját elkövetkező kutatásaik irányában is inspirációt meríhettek.

Szeretettel hívjuk és várjuk az elkövetkező tudományos diákköri rendezvényeinkre is hallgatóinkat kutatásaik tervezetének, eredményeinek megosztásával, valamint a középiskolák érdeklődő diákjait.

A teljes felhívás ide kattintva megtekinthető.

A rendezvény a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, az NTP-HHTDK-22-0053 azonosítószámú,
Tudományos diákköri műhelyek a KRE PK-n című pályázathoz kapcsolódóan
(vonatkozó támogatási alprogram: Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel
és a lebonyolítási feladatok ellátása, a pályázati kategória kódja: NTP-HHTDK-22), a Nemzeti Tehetség Alapból valósul meg.

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont