Távolléti oktatás, támogató jelenlét – online szakmai nap 2022. január 28-án

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának Hittanoktató- és Kántorképző Intézete, valamint a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző és Zeneművészeti Kara együttműködésében Távolléti oktatás, támogató jelenlét címmel online szakmai napot szervezünk, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődő hittanoktatókat, vallástanárokat, lelkipásztorokat, gyülekezeti tagokat.

Ének-zene alkalmassági vizsgára felkészítő kurzus

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara ének-zenei alkalmassági vizsgára felkészítő kurzust hirdet pedagógus szakra jelentkezők számára. Szeretnénk segítséget nyújtani azon jelentkezőinknek, akiknek sok esetben több évnyi kihagyás után kell újból énekelniük, és teljesíteniük az alkalmassági vizsgát. A csoportos foglalkozásokat – kellő számú jelentkező esetén – ének-zene szakos munkatársaink hét alkalommal, kéthetente, pénteken délutánonként 90 perces időkeretben tartják. A találkozásokat jelenléti formában tervezzük. A járványügyi helyzet függvényében a program módosulhat.

Sikeres PedKaszt pályázat

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara a 2021. évi Nevelés – Közösség – Egyház projektének folytatására elnyert a Miniszterelnökség támogatásával és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével az Egyházi közösségi célú programok támogatása keretében 400 000 Ft összegű támogatást. Az idei 2022. évben a EKCP-KP-1-2022/3-000532 azonosítójú projekt keretében folytatódik a PedKaszt címmel indított beszélgetéssorozatot az online térben.

Oktatóink előadása a Theologia pro scientia et societate I. konferencián

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának szoros szakmai partnere, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző és Zeneművészeti Kara 2022. január 13-án rendezte meg aTheologia pro scientia et societate I. című nemzetközi konferenciáját. A járványügyi helyzet miatt hibrid formában megrendezett tudományos tanácskozásra meghívást kaptak a Pedagógiai Kar doktorandusz oktatói is.

Előalkalmassági vizsga a Pedagógiai Karon

 A 2022. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során a Kar előalkalmassági vizsgát szervez 2022. január 26-án.Az előalkalmassági vizsga célja, hogy a jelentkezés benyújtása előtt lehetőséget adjon az alkalmasság mérésére. Részvétele az előalkalmassági vizsgán önkéntes.

Diplomaosztó ünnepségek a TFK-n

A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának dékánja tisztelettel meghívja Önt diplomaosztó ünnepségeire.

Educatio Kiállítás 2020-ban is

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás 2020-ban 20. évfordulóját ünnepelve segíti a diákokat a továbbtanulással és egyéb képzési lehetőségekkel kapcsolatos kérdésekben. 2020. január 9-11. között kerül megrendezésre a hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje, a Hungexpo „A” csarnokában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.).

Alkotni öröm – interjú Dr. Somodi Ildikóval

Az Erasmus Mobilitási Program keretén belül egyetemünk Tanítóképző Főiskolai Karának két oktatója, Dr. Somodi Ildikó textilművész és Dr. Szarka Júlia zenepedagógus tartott művészeti foglalkozásokat a Partiumi Keresztény Egyetemen, Nagyváradon. Fő témájuk az életöröm és az élet szépségeinek feltárása volt a művészeteken keresztül, melyek megtapasztalásnak fontos szerepe van a fejlődésben. A foglakozásokról és a személyes tapasztalatairól Somodi Ildikóval beszélgettünk.

Educatio 2017

Új helyszínen, nagyobb területen, még több kiállítóval és számos újdonsággal várja látogatóit a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás.

2016 január

 • Tavaszi Csendesnap

  Kedves Hallgatók!

  Félévkezdő csendesnapot tartunk az alábbi időpontokon:

  budapesti képzési hely:
  időpont: 2015.02.01. 10:00
  helyszín: 1042 Budapest, Viola u. 2-4.
  letölthető program

  nagykőrösi képzési hely:
  időpont: 2015.02.01. 9:30
  helyszín: 2750 Nagykőrös, Hősök tere 5. Gulyás L. terem
  letölthető program

  Mindenkit szeretettel várunk!
  011

 • Felvételi 2016. szeptemberi képzésekre

  felvi

  A 2016. évi felvételi eljárás hivatalos tájékoztatója elérhető a Felvi.hu oldalon. Az elektronikus jelentkezés és a kapcsolódó dokumentumok beküldésének határideje 2016. február 15.

  Online jelentkezés (felvi.hu)

  Felvételi eljárásban a következő szakokat hirdetjük nappali és levelező munkarenden, nagykőrösi és budapesti képzési helyen (állami ösztöndíjas finanszírozási formában is).

  Világi alapképzési szakok (Nagykőrös, Budapest):
  Tanító
  Óvodapedagógus
  Szociális munka
  Hitéleti alapképzési szakok (Nagykőrös):
  Református hittanoktató
  Diakónia
  Kántor
  Felsőoktatási szakképzési szakok (Nagykőrös, Budapest):
  Csecsemő- és kisgyermeknevelő
  Szociális és ifjúsági munka – Ifjúságsegítő szakirány
  Szociális és ifjúsági munka – Szociális munka szakirány
  Szakirányú továbbképzési szak (Nagykőrös):
  Pedagógus szakvizsga

  Jelentkezz a Tanítóképző Főiskolai Karra és jelöld meg képzéseinket első helyen!

  Hitéleti képzéseinkre honlapunkon itt lehet jelentkezni.
  Pedagógus szakvizsga jelentkezés itt.

  Felvételi jelentkezési határidő: 2016. február 15.

  További információ:
  KRE-Felvételi
  Dékáni és Tanulmányi Hivatal

 • Educatio kiállítás

   

  Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 15. alkalommal rendezi meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. A kiállításon a felsőoktatási intézmények mellett külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények, oktatással foglalkozó kutatóintézetek és taneszközgyártók is bemutatják kínálatukat.

  A KRE-TFK szeretettel várja standjához (F46) mindazokat, akik érdekődnek egy elismert, családias intézmény képzései és mindennapjai iránt. A kiállításra ellátogató vendégek találkozhatnak a KRE-TFK képviselőivel, hallgatóival. A belépés minden vendég számára ingyenes!

  Időpont: 2016. január 21-23.
  Nyitva tartás: 10-17 óra
  Helyszín: SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ (1146 Budapest, Dózsa György út 1.)

  educatio logo 2A képre kattinva a rendezvény hivatalos honlapjára ugorhat!

Címzetes főiskolai tanári címben részesült Dr. Hoppál Péter államtitkár

Címzetes főiskolai tanári címet adományozott Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárnak a Károli Gáspár Református Egyetem Szenátusa. A Szenátus a Tanítóképző Főiskolai Kar javaslatára ítélte meg a címet, melyet Dr. Balla Péter, az egyetem rektora ünnepi szenátusi ülésen adott át január 28-án.

Dr. Balla Péter rektor méltatta Dr. Hoppál Péter oktatói szakmai tevékenységét, amellyel tudományos, művészeti és képzési területen az alapítástól fogva támogatta a Károli Gáspár Református Egyetem és a Tanítóképző Főiskolai Kar munkáját. Balla Péter laudációjában kiemelte Hoppál Péternek a történelmi református kollégiumi egyházzenei hagyományok fel- és újraelevenítőjeként végzett kultúrateremtő, értékőrző kórusvezetői és egyházzenei tevékenységét.

Dr. Hoppál Péter államtitkár az egyetemi szenátus előtt mondott köszönetében felidézte a tanítóképző karon végzett korábbi oktatói munkáját. Hangsúlyozta, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem tevékenysége példaértékű az ország felsőoktatásának életében. Reményét fejezte ki, hogy az egyetem a továbbiakban is színvonalasan és növekvő hallgatószámmal járul hozzá a magyar protestáns értelmiség képzéséhez.

Forrás: Kultúráért Felelős Államtitkárság - Fotó: Csákvári Zsigmond


Károlis részvétel az idei Educatio Kiállításon

 

Az idei felvételi időszakban 2015. január 22-24. között kerül megrendezésre a XV. Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, közismertebb nevén az Educatio Kiállítás. Az elmúlt évekhez hasonlóan Egyetemünk nagy alapterületű standdal vesz részt az eseményen, melyen mind a négy Karunk bemutatkozási lehetőséget kap majd.

A rendezvény helyszíne idén a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ lesz (1146 Budapest, Dózsa György út 1.). A Kiállításról bővebben itt tájékozódhatnak vagy a rendezvény Facebook oldalán.

A Károli standján idén világhírű sportolóink, Egyetemünk jogász hallgatói is népszerűsítik Intézményünket.
2015. január 23-án, pénteken 14-17 óráig Gyenesei Leila Világ- és Európa-bajnok öttusázó, olimpikon hallgatónk,
2015. január 24-én, szombaton 11-13 óráig pedig Tibolya Péter Világ- és Európa-bajnok öttusázó és Gór-Nagy Miklós világbajnok vízilabdázó lesz a vendégünk.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk az F08-as standon!

Fotó: MOB

Fotó: Ujvárosi Márk Fotó: Ujvárosi Márk

Doktori Avatás

Doktori Avató és diplomaosztó ünnepség az Állam- és Jogtudományi Kar végzettjeinek
 
2015. január 17-én tartotta az Állam- és Jogtudományi Kar a Doktori Avató és diplomaosztó ünnepségét a Fasori Református Templomban. E jeles esemény keretében Prof. Dr. Balla Péter rektor úr címzetes egyetemi tanári címet adományozott dr. Lajtár István, hazánk közjogi legfőbb ügyész helyettese részére, aki oktatói tevékenységével gazdagítja a Kart.

Végzett hallgatóinknak ezúton is gratulálunk!


Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

 

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont