Előalkalmassági vizsga a Pedagógiai Karon

 A 2022. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során a Kar előalkalmassági vizsgát szervez 2022. január 26-án.Az előalkalmassági vizsga célja, hogy a jelentkezés benyújtása előtt lehetőséget adjon az alkalmasság mérésére. Részvétele az előalkalmassági vizsgán önkéntes.

Sikeresen teljesített előalkalmassági vizsgát követően a májusi kötelező alkalmassági vizsgán nem kell megjelennie, csupán jeleznie felénk a sikeres előalkalmassági tényét a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. Sikertelen előalkalmassági vizsga esetén módja lesz a májusi vizsgán teljesíteni az előírt követelményeket.

Az előalkalmassági vizsgán való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet 2022. január 20. éjfélig várunk!

A regisztrációs felület ITT érhető el!

A vizsgára a személyazonosságát igazoló okmányát hozza magával. A tanító és az óvodapedagógus alapképzési szak testi alkalmassági vizsgálata miatt tornafelszerelés is szükséges.

A felvételi eljárás keretében alkalmassági vizsgálat a tanító, óvodapedagógus, csecsemő-és kisgyermeknevelő alapképzési szakra, valamint református hittanoktató, református közösségszervező és kántor alapképzési szakra jelentkezők részére: 2022. május 23-25. Erre a vizsgaalkalomra azon felvételizőket hívjuk meg, akik a jelentkezési felületen az intézményi rangsorban a pedagógiai szakok terültén a Karunkat jelölték első helyen. A hitéleti képzésre jelentkezőket mindenképpen meghívjuk a vizsgaalkalomra.

Előzetesen az alábbi tennivalókra és tudnivalókra hívjuk fel szíves figyelmét:

Előalkalmassági, alkalmassági vizsgadíj

Az alkalmassági vizsga eljárási díja 4 000,- forint. Az alkalmassági vizsgadíj átutalással egyenlítendő ki. Az átutalást legkésőbb 2022. január 20-ig kell megtenni!

Az átutalás pontos technikai részletei az alábbiakban olvashatók

Utalás indítása magyar bankszámláról:

Kedvezményezett neve: Károli Gáspár Református Egyetem

Kedvezményezett bankszámlaszáma: 11705008-20436034 (A felvi.hu felületen másik bankszámlaszám jelent meg. Amennyiben arra utalta a vizsgadíjat, azt is fogadjuk, de ha még az utalás nem történt meg kérem a honlapunkon közzétett bankszámlaszámot jelölje a kedvezményezettnél.)

Összeg: 4000,- Ft

A közleményben mindenképpen tüntesse fel az alábbi adatokat: PK_előalk_NÉV

FIGYELEM! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben az átutalás nem a megadott módon és a kitűzött határidőig történik, akkor nem lesz egyértelműen beazonosítható az utalás, s így a vizsga sem kezdhető meg!

 

Alkalmassági vizsga követelményei

A pedagógusképzés alkalmassági vizsga részleteiről https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2022A/2_pontszamitas/25_alkalmassagi_vizsga linken tájékozódhat!

A hitéleti képzések alkalmassági vizsga részleteiről itt tájékozódhat!

 

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont