A 2022. évi felsőoktatási általános felvételi eljárás alkalmassági vizsga tudnivalói

Az általános felvételi eljárás keretében szervezett alkalmassági vizsgálat a tanító, óvodapedagógus, csecsemő-és kisgyermeknevelő alapképzési szakra, valamint református hittanoktató, református közösségszervező és kántor alapképzési szakra jelentkezők részére: 2022. május 23-25. Erre a vizsgaalkalomra azon felvételizőket hívjuk meg, a felvételi eljárás során megadott elektronikus levelezési címükre küldött ún. behívólevéllel, akik az intézményi rangsorban a pedagógiai szakok területén a Karunkat jelölték első helyen. A hitéleti képzésre jelentkezőket mindenképpen meghívjuk a vizsgaalkalomra.

2022. május 23. Budapest – csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus, tanító alkalmassági vizsga
2022. május 24. Kecskemét - csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus, tanító alkalmassági vizsga
2022. május 25. Nagykőrös - csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus, tanító, kántor, református hittanoktató, református közösségszervező alkalmassági vizsga

Amennyiben 2022. évben sikeres előalkalmassági vizsgát tett valamely intézményben, a kapott vizsgalapot 2022. április 30-ig töltse fel a felvi.hu felületére. Ebben az esetben az alkalmassági vizsgára behívót nem küldünk, a vizsgán – amennyiben a vizsgaeredmény elfogadásra kerül - nem kell részt vennie.

Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szakra jelentkezett felvételizők kérelemre mentesülnek az alkalmassági vizsga alól, amennyiben igazoltan kisgyermeknevelő munkakörben dolgoznak. A munkáltatói igazolást – mely tartalmazza a betöltött munkakört is – valamint az aláírt egészségügyi nyilatkozatot kérjük, 2022. április 30-ig töltsék fel a felvételi felületükre. Az egészségügyi nyilatkozatot megtalálják itt.

Az alkalmassági vizsgán való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet 2022. május 16. éjfélig várunk!

A regisztrációs felület ITT érhető el!

 A vizsgára a személyazonosságát igazoló okmányát hozza magával. A tanító és az óvodapedagógus alapképzési szak testi alkalmassági vizsgálata miatt tornafelszerelés is szükséges.


Előzetesen az alábbi 
tennivalókra és tudnivalókra hívjuk fel szíves figyelmét:

Alkalmassági vizsgadíj

Az alkalmassági vizsga eljárási díja 4 000,- forint. Az alkalmassági vizsgadíj átutalással egyenlítendő ki. Az átutalást legkésőbb 2022. május 16-ig kell megtenni!

Az átutalás pontos technikai részletei az alábbiakban olvashatók

Utalás indítása magyar bankszámláról:

Kedvezményezett neve: Károli Gáspár Református Egyetem

Kedvezményezett bankszámlaszáma: 11705008-20436034

Összeg: 4000,- Ft

közleményben mindenképpen tüntesse fel az alábbi adatokat: PK_alk_NÉV

FIGYELEM! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben az átutalás nem a megadott módon és a kitűzött határidőig történik, akkor nem lesz egyértelműen beazonosítható az utalás, s így a vizsga sem kezdhető meg!

 

Alkalmassági vizsga követelményei

A pedagógusképzés alkalmassági vizsga részleteiről https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2022A/2_pontszamitas/25_alkalmassagi_vizsga linken tájékozódhat!

Figyelem! A pedagógus képzési terület szakjaira való jelentkezéshez a jelentkezőnek írásban nyilatkoznia kell arról, hogy nincs olyan betegsége, ami akadályozná felsőoktatási tanulmányainak folytatását, továbbá arról, hogy nem szenved diszlexiában, diszgráfiában, diszkalkuliában, pszichés és mentális zavarban, és erre hivatkozva tanulmányai során nem kér felmentést. A diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, pszichés és mentális zavar a felvételt kizáró okok.Az alkalmassági vizsgalap ezen nyilatkozatot tartalmazni fogja, a Nálunk vizsgázó jelentkezőknek külön dokumentumot erről nem kell beküldenie!

A hitéleti képzések alkalmassági vizsga részleteiről itt tájékozódhat!

 

 

 

 

 

 

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

 

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont