Jótékonysági koncert a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére

A Károli Gáspár Református Egyetem jótékonysági koncertet szervez március 31-én a Zeneakadémián a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére. A koncert jegybevételéből és a helyszíni adományokból befolyt összeget a Károli Gáspár Református Egyetem és a Magyarországi Református Egyház a szíriai Aleppói Református Egyházközség segítségével juttatja el a nehéz helyzetbe került testvérekhez. Aleppó lakói és a református testvérek éveken át álltak a bombázások és a harcok középpontjában, a szíriai polgárháború leghevesebb harci övezetében, amikor február 10-én Aleppó városát és lakóit hatalmas erejű földrengés rázta meg, emberéletekben pótolhatatlan veszteségeket és borzalmas pusztításokat okozva.

Népdaléneklési versenyt rendezett a TFK

Karunk Egyházzenei- és Zenepedagógiai Tanszéke online népdaléneklési versenyt rendezett. A tizenkét versenyző videófelvételeit 2021. 03. 29-én 10 órakor értékelte a háromtagú zsűri, Tímár Sára príma-díjas népdalénekes (elnök), Hargita Péter karvezető, magánénektanár és Dr. Méhes Balázs orgonaművész, tanszékvezető főiskolai tanár. A bizottság elismerte a hallgatók lelkes részvételét és színvonalas teljesítményét. Örömét fejezte ki, hogy olyan időszakban, amikor gyakran hiányzik a külső motiváló tényező, a résztvevők saját meggyőződésükből vállalták hagyományaink és a magyar népdal továbbéltetését, valamint bizonyságot tettek arról, hogy ez személyes ügyük.

Zsinat Elnökségi Tanácsának határozata

Húsvétkor is szünetel minden személyes jelenléttel járó gyülekezeti alkalom a Magyarországi Református Egyházban – derül ki a Zsinat Elnökségi Tanácsának március 26-i határozatából.

Kányádi Sándor versmondó versenyt hirdet Karunk

A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kar Pedagógusképző Intézete a költészet napja alkalmából Kányádi Sándor versmondó versenyt hirdet 2021. április 8-án 14:00 órától.

Nőnapi üdvözlet

„Csodálatos az a tudat, hogy nő vagyok. Tudhatom, hogy Isten teremtett, és megteremtésünkkel célja volt.”– Elisabeth Elliot

Kisgyermeknevelés a XXI. században – Konferencia

A KRE TFK „Kisgyermeknevelés a XXI. században” címmel tudományos és módszertani konferenciát rendez, elsősorban a csecsemő- és kisgyermeknevelő képzésben érintett felsőoktatási intézmények képviselői, valamint a bölcsődei gyakorló kisgyermeknevelő szakemberek számára.

Kossuth-díjban részesült Berkesi Sándor

Karunk oktatói és hallgatói közössége őszinte tisztelettel és szeretettel gratulál Berkesi Sándor Liszt-díjas karnagynak, akit március 15-én Kossuth-díjjal tüntettek ki a Parlamentben.

TFK Károli Közösségi Napok

2018. április 3-6. között kerül megrendezésre Egyetemünkön a Károli Közösségi Napok – Tavaszi Tréninghét, melynek ebben a félévben témája az „Etikai és etikett kérdések az oktatásban”.

Állami kitüntetéseket kaptak a KRE oktatói március 15. alkalmából

Áder János, Magyarország köztársasági elnökének megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést adott át a Pesti Vigadóban Egyetemünk több oktatója számára:

Jelentkezzen szakirányú továbbképzéseinkre!

A TFK szakirányú továbbképzéseire még lehet jelentkezni!
A jelentkezési lap letölthető itt!
Az iskolai szociális munka szakirányú továbbképzési szak jelentkezési határideje: 2018. szeptember 10.

Kitüntetésben részesült Dr. Kun Mária

Nemzeti ünnepünkön, 2018. augusztus 20-án Dr. Kun Mária főiskolai docens, üllői református lelkész Üllő Város Szolgálatáért kitüntető díjat és oklevelet vehetett át Üllő polgármesterétől a város katolikus templomában.

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj eredménye

Tisztelt Hallgatók!
Kihirdetésre került a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj eredménye, amely itt olvasható. A kari rangsor első öt helyezettje kerül felterjesztésre az Egyetem Szenátusa elé.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Károli Podcast

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont