Kossuth-díjban részesült Berkesi Sándor

Karunk oktatói és hallgatói közössége őszinte tisztelettel és szeretettel gratulál Berkesi Sándor Liszt-díjas karnagynak, akit március 15-én Kossuth-díjjal tüntettek ki a Parlamentben.

A méltatás hangsúlyozza Tanár úr szerteágazó tevékenységét. „A magyar protestáns énekkultúra megőrzését és továbbadását elhivatottan szolgáló értékteremtő művészi és tanári pályája, valamint a határon túli magyarság körében végzett kiemelkedő zenepedagógusi munkája elismeréseként Berkesi Sándor Liszt Ferenc-díjas karnagy, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense, a Tiszántúli Református Egyházkerület nyugalmazott zenei igazgatója, a Debreceni Református Kollégium Kántusának vezetője részére” adományozták a magas kitüntetést.
Főiskolánk hálás az elmúlt évtizedekben köztünk végzett szolgálatáért! Jó szívvel emlékezünk a kórus- és tanítónevelésben Nagykőrösön kifejtett úttörő munkájára. Egyetemünk egykori oktatója és díszpolgárára, a 1990-es években heti rendszerességgel tanított intézményünkben, és később is vissza-visszatért városunkba, előadást tartott, és ünnepségeinket többször megtisztelte jelenlétével.
Karunk hálás azért, hogy Kossuth-díjas karnagy inspirálta első kórusunk munkáját, aki félévszázados, hűséges helytállásával az egyházzene ügyét országos elismerésre méltóvá tette. Elkötelezettsége arra sarkall minket, hogy az általa mindig képviselt minőségi kórusmunka elvárásainak eleget tegyünk, hogy „a felemelt zászlót magasra tartsuk”.

Isten iránti hálával köszönjük sokrétű szolgálatát!

Urunk további gazdag áldását kérjük és jó egészséget kívánunk!

További információk a díjátadásról és a laudáció szövege az alábbi linkeken érhető el:
http://reformatus.hu/mutat/14915/
http://www.magyarkozlony.hu/dokumentumok/bd13673dc9a34872716aa6f44ad18df01413449a/megtekintes

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont