Távolléti oktatás, támogató jelenlét – online szakmai nap 2022. január 28-án

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának Hittanoktató- és Kántorképző Intézete, valamint a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző és Zeneművészeti Kara együttműködésében Távolléti oktatás, támogató jelenlét címmel online szakmai napot szervezünk, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődő hittanoktatókat, vallástanárokat, lelkipásztorokat, gyülekezeti tagokat.

Ének-zene alkalmassági vizsgára felkészítő kurzus

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara ének-zenei alkalmassági vizsgára felkészítő kurzust hirdet pedagógus szakra jelentkezők számára. Szeretnénk segítséget nyújtani azon jelentkezőinknek, akiknek sok esetben több évnyi kihagyás után kell újból énekelniük, és teljesíteniük az alkalmassági vizsgát. A csoportos foglalkozásokat – kellő számú jelentkező esetén – ének-zene szakos munkatársaink hét alkalommal, kéthetente, pénteken délutánonként 90 perces időkeretben tartják. A találkozásokat jelenléti formában tervezzük. A járványügyi helyzet függvényében a program módosulhat.

Sikeres PedKaszt pályázat

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara a 2021. évi Nevelés – Közösség – Egyház projektének folytatására elnyert a Miniszterelnökség támogatásával és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével az Egyházi közösségi célú programok támogatása keretében 400 000 Ft összegű támogatást. Az idei 2022. évben a EKCP-KP-1-2022/3-000532 azonosítójú projekt keretében folytatódik a PedKaszt címmel indított beszélgetéssorozatot az online térben.

Oktatóink előadása a Theologia pro scientia et societate I. konferencián

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának szoros szakmai partnere, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző és Zeneművészeti Kara 2022. január 13-án rendezte meg aTheologia pro scientia et societate I. című nemzetközi konferenciáját. A járványügyi helyzet miatt hibrid formában megrendezett tudományos tanácskozásra meghívást kaptak a Pedagógiai Kar doktorandusz oktatói is.

Előalkalmassági vizsga a Pedagógiai Karon

 A 2022. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során a Kar előalkalmassági vizsgát szervez 2022. január 26-án.Az előalkalmassági vizsga célja, hogy a jelentkezés benyújtása előtt lehetőséget adjon az alkalmasság mérésére. Részvétele az előalkalmassági vizsgán önkéntes.

Diplomaosztó ünnepségek a TFK-n

A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának dékánja tisztelettel meghívja Önt diplomaosztó ünnepségeire.

Educatio Kiállítás 2020-ban is

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás 2020-ban 20. évfordulóját ünnepelve segíti a diákokat a továbbtanulással és egyéb képzési lehetőségekkel kapcsolatos kérdésekben. 2020. január 9-11. között kerül megrendezésre a hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje, a Hungexpo „A” csarnokában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.).

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

 

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont