Online nyílt napot rendez karunk január 18-án

A Pedagógiai Kar online nyílt napot hirdet, melyre a programpontoknál jelölt linken tudnak csatlakozni. Szakfelelős oktatóink és a képzéseken résztvevő hallgatóink segítségével betekintést nyújtunk a szakokhoz kapcsolódó tartalmakba és a gyakorlati munkába.

Távolléti oktatás, támogató jelenlét – online szakmai nap 2022. január 28-án

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának Hittanoktató- és Kántorképző Intézete, valamint a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző és Zeneművészeti Kara együttműködésében Távolléti oktatás, támogató jelenlét címmel online szakmai napot szervezünk, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődő hittanoktatókat, vallástanárokat, lelkipásztorokat, gyülekezeti tagokat.

Ének-zene alkalmassági vizsgára felkészítő kurzus

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara ének-zenei alkalmassági vizsgára felkészítő kurzust hirdet pedagógus szakra jelentkezők számára. Szeretnénk segítséget nyújtani azon jelentkezőinknek, akiknek sok esetben több évnyi kihagyás után kell újból énekelniük, és teljesíteniük az alkalmassági vizsgát. A csoportos foglalkozásokat – kellő számú jelentkező esetén – ének-zene szakos munkatársaink hét alkalommal, kéthetente, pénteken délutánonként 90 perces időkeretben tartják. A találkozásokat jelenléti formában tervezzük. A járványügyi helyzet függvényében a program módosulhat.

Sikeres PedKaszt pályázat

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara a 2021. évi Nevelés – Közösség – Egyház projektének folytatására elnyert a Miniszterelnökség támogatásával és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével az Egyházi közösségi célú programok támogatása keretében 400 000 Ft összegű támogatást. Az idei 2022. évben a EKCP-KP-1-2022/3-000532 azonosítójú projekt keretében folytatódik a PedKaszt címmel indított beszélgetéssorozatot az online térben.

Oktatóink előadása a Theologia pro scientia et societate I. konferencián

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának szoros szakmai partnere, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző és Zeneművészeti Kara 2022. január 13-án rendezte meg aTheologia pro scientia et societate I. című nemzetközi konferenciáját. A járványügyi helyzet miatt hibrid formában megrendezett tudományos tanácskozásra meghívást kaptak a Pedagógiai Kar doktorandusz oktatói is.

Előalkalmassági vizsga a Pedagógiai Karon

Előalkalmassági vizsga a Pedagógiai Karon 

 A 2024. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során a Kar előalkalmassági vizsgát szervez 2024. január 24-én.Az előalkalmassági vizsga célja, hogy a jelentkezés benyújtása előtt lehetőséget adjon az alkalmasság mérésére. Részvétele az előalkalmassági vizsgán önkéntes. 

Sikeresen teljesített előalkalmassági vizsgát követően a májusi kötelező alkalmassági vizsgán nem kell megjelennie, csupán jeleznie felénk a sikeres előalkalmassági tényét a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. Sikertelen előalkalmassági vizsga esetén módja lesz a májusi vizsgán teljesíteni az előírt követelményeket. 

Az előalkalmassági vizsgán való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet 2024. január 18. éjfélig várunk! 

A regisztrációs felület ITT érhető el! 

A vizsgára a személyazonosságát igazoló okmányát hozza magával. A tanító és az óvodapedagógus alapképzési szak testi alkalmassági vizsgálata miatt tornafelszerelés is szükséges. 

Előzetesen az alábbi tennivalókra és tudnivalókra hívjuk fel szíves figyelmét: 

Előalkalmassági vizsgadíj 

Az alkalmassági vizsga eljárási díja 4 000,- forint. Az alkalmassági vizsgadíj átutalással egyenlítendő ki. Az átutalást legkésőbb 2024. január 18-ig kell megtenni! 

Az átutalás pontos technikai részletei az alábbiakban olvashatók 

Utalás indítása magyar bankszámláról: 

Kedvezményezett neve: Károli Gáspár Református Egyetem 

Kedvezményezett bankszámlaszáma: 11705008-20436034 

Összeg: 4000,- Ft 

A közleményben mindenképpen tüntesse fel az alábbi adatokat: PK_előalk_NÉV 

FIGYELEM! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben az átutalás nem a megadott módon és a kitűzött határidőig történik, akkor nem lesz egyértelműen beazonosítható az utalás, s így a vizsga sem kezdhető meg! 

 

Alkalmassági vizsga követelményei 

A pedagógusképzés alkalmassági vizsga részleteiről https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2024A/jelentkezes/alkalmassagi_vizsga/pedagoguskepzes_alkalmassagi linken tájékozódhat! 

A hitéleti képzések alkalmassági vizsga részleteiről itt tájékozódhat! 

 

 

Diplomaosztó ünnepségek a TFK-n

A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának dékánja tisztelettel meghívja Önt diplomaosztó ünnepségeire.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Károli Podcast

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont