Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara felvételt hirdet hitéleti szakjaira

 „Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket, és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.” (Jn 15,16)

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara (korábbi nevén Tanítóképző Főiskolai Kar) több mint harminc esztendeje változatlan elkötelezettséggel és szakmai színvonalon képez egyházunk szolgálatára hittanoktatókat és kántorokat, 2022-től pedig református közösségszervező alapképzési, valamint Református hit- és erkölcstanoktatói szakirányú továbbképzési szakok iránt érdeklődő hallgatókat.

„A keresztyén egyház küldetésének fontos része a tanítvánnyá tétel, aminek a jelen kor összefüggéseiben is legjobb tudásunk szerint szeretnénk eleget tenni.” (https://pk.kre.hu/index.php/reformatus-hittanoktato-alapkepzesi-szak). A leendő református hittanoktatók számára olyan szemléletet törekszik átadni a Kar, amely hasznos és értékes támaszt nyújt hivatásuk beteljesítésében.

„Isten lelkétől indított és hozzáértő emberek” (https://pk.kre.hu/index.php/kantor-alapkepzesi-szak) szolgálatra lépését segíti a nagy hagyományokkal rendelkező nagykőrösi képző a kántor alapképzési szakon is. A kántori hivatásra is missziói szolgálatként tekint a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara, amelyet egyúttal sajátos lelkigondozói és művészi szemlélet tesz teljessé.

A református közösségszervező szakon (https://pk.kre.hu/index.php/reformatus-kozossegszervezo-alapkepzesi-szak-ba) célunk olyan egyházi, felekezeti közösségszervezők képzése, akik a vallásuk tanításában szerzett hitéleti, valamint vezetési, intézményirányítási, szervezési ismeretek birtokában képesek az egyházi, illetve kulturális közéletben (könyvtárak, múzeumok, média, illetve idegenforgalom, turisztika) és más területeken az egyházi, felekezeti közéleti és kulturális feladatok ellátására, illetve annak szervezésére. Választható specializációk: egyházi művelődésszervező, valamint pályázati referens.

Nagykőrösön lehetséges a hitéleti alapképzési szakkal párhuzamosan másik alapképzési szak (pl. tanító szak) elvégzése is. A nem hitéleti szakokra a Felvi.hu rendszerében kell jelentkezni.

A hitéleti szakokra történő jelentkezés és felvétel esetén az emelt szintű érettségi nem kötelező! A jelentkezést közvetlenül az intézményhez kell benyújtani.

A leendő hallgatókat összetartó és dinamikus közösség, családias lelkület és odafigyelés, magasan képzett és elkötelezett oktatók várják Nagykőrösön. Minden nappali munkarendű hallgatónak kollégiumi elhelyezést, levelező munkarendű hallgatóknak pedig a konzultációs és vizsganapokon szállást biztosít a Pedagógiai Kar.

A Kar kiemelt feladatként tekint a tehetséggondozásra, egyúttal a nappali munkarendű hallgatókat többféle ösztöndíj és támogatási lehetőség segíti. A nappali munkarendű, hitéleti és pedagógusképzési területen párhuzamosan tanulmányokat folytató, azaz egyszerre két szakot végző hallgatókat kiemelt támogatási rendszer várja.

Különleges továbbképzési területként lehetővé vált a Református hit- és erkölcstanoktatói szakirányú továbbképzési szakra való jelentkezés pedagógus szakképzettséggel rendelkező kollégák számára a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karán (https://pk.kre.hu/index.php/reformatus-hit-es-erkolcstanoktatoi-szakiranyu-tovabbkepzesi-szak). A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik a nevelés és oktatás alapvető elméleti és gyakorlati módszereinek ismerete révén, valamint teológiai és hittanári ismeretek birtokában képesek a református hit- és erkölcstanoktatói feladatok ellátására a közoktatás 1–8. osztályában.

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara szeretettel várja a hitünk és a hitre nevelés, az egyházi szolgálat iránt érdeklődő kedves jelentkezőket – fiatalabbakat és idősebbeket egyaránt!

Regisztráljon és vegyen részt nyílt napunkon!

Nagykőrös: 2023. február 8. (szerda) 10:00 (2750 Nagykőrös, Hősök tere 5.)

 

Jelentkezés a Károli Gáspár Református Egyetem hitéleti képzéseire:
http://www.kre.hu/hiteletifelveteli/index.php

 

További alapképzéseink Nagykőrösön, Budapesten és Kecskeméten (részletes tájékoztató és jelentkezés a https://www.felvi.hu/ portálon):

Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szak (BA)

Óvodapedagógus alapképzési szak (BA)

Tanító alapképzési szak (BA)

Közösségszervezés alapképzési szak (BA)

Mesterképzés:

Neveléstudomány MA

 

Kapcsolat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont