Károlis siker az ELTE népdaléneklési versenyén

Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Ének-zenei Tanszéke idén hatodik alkalommal rendezte meg országos népdaléneklési versenyét tanár, tanító, óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgatók számára. Az online formában lebonyolított megmérettetésre 2021. április 8-án került sor, amelyen KRE TFK négy hallgatóval képviseltette magát. A versenyzők felkészültségét mutatja, hogy a bírálóbizottság két első, három második és négy harmadik díjat adott ki.

Megkezdődtek a Károli Közösségi Napok

Egyetemünk idén tavasszal 2021. április 6-9. között rendezi meg a Károli Közösségi Napok („Tréninghét”) elnevezésű összegyetemi programsorozatot – a járványhelyzetre való tekintettel ezúttal kizárólag online formában. A közösségi napok témája „(Újra)tervezés és újraindítás”.

Nagyszombat – a várakozás napja

Nagyszombat a húsvétvasárnapot megelőző nap a keresztyén ünnepkörben. A nagyszombati történetekből tudjuk meg Jézus temetésének körülményeit:

Nagycsütörtök - az utolsó vacsora napja

Nagycsütörtök az utolsó vacsora napja, amikor Jézus megmossa a tanítványok lábát, majd előre jelzi közelgő halálát. A tanítványokkal elköltött közös vacsorán Jézus magára vonatkoztatja az étkezésben megjelenő kenyér és bor jelét:

Anyanyelvi tanítási verseny Debrecenben

Idén 24. alkalommal adott otthont a pedagógusjelöltek országos anyanyelvi tanítási versenyének a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Magyar Nyelv és Irodalmi Tanszéke.

Szép eredmény A mi világunk pályázaton

A mi világunk címmel hirdetett pályázatot a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetének Többnyelvűségi Kutatóközpontja és az MTA NYTI NyelvEsély Szakmódszertani Kutatócsoport.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont