Lezárult a nemzetközi QuILL-projekt

A Pedagógiai Kar idegen nyelvet tanító oktatóinak közreműködésével zajlott a nemzetközi QuILLQuality in Language Learning (2020-1-PT01-KA226-HE-094809) projekt, amelynek a megvalósításában hat nemzet felsőoktatási intézményeinek oktatói vettek részt. A projekt középpontjában a minőségi nyelvtanulás, a digitális szaknyelvi tananyagok és az ezekhez kapcsolódó korszerű, az autonóm, önszabályozó tanulást támogató módszertan áll. Esettanulmányok születtek, amelyek azt vizsgálták, hogy ezek az anyagok hogyan segítik elő a nyelvtanulási motivációt.

A lúdtolltól a pendrive-ig mottóval fémjelzett hazai zárórendezvény célja a felsőoktatásban használható digitális szaknyelvi tananyagok bemutatása, népszerűsítése, valamint a projekt keretében kidolgozott tréning és e-könyv bemutatása volt. Az eseménynek a Pedagógiai Kar kecskeméti képzési helye adott otthont 2023. január 25-én.
A hároméves nemzetközi projekt lezárásaként a partnerországok résztvevői 2023. február 16­–17-én közös workshop keretében találkoztak Firenzében. A találkozót a firenzei Pixel nemzetközi oktatási és képzési intézet szervezte, amely a QuILL megvalósításnak technikai koordinációját is biztosította. A Pixel 22 éves tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi együttműködés és az európai projektmenedzsment területén, tevékenységi köre széles körű a nemzetközi oktatás viszonylatában. A szervezet honlapján – https://www.pixel-online.net/index.php – elérhetők a projektek adatbázisai, kapcsolódó tanulmányok, nemzetközi folyóiratok.
A szakmai irányítást a Bragançai Politechnikai Intézet (IPB) biztosította. A projekt további résztvevői: a Bolognai Egyetem, a Cordobai Egyetem, a Vilniusi Egyetem, valamint a Iaşi-i Alexandru Ioan Cuza Egyetem (UAIC). A magyarországi partner a Károli Gáspár Református Egyetem. A Pedagógiai Kar Nyelv Irodalom és Kultúra Tanszék idegen nyelvet tanító oktatói, dr. Hardi Judit, Neumayerné dr. Streitman Krisztina, dr. Csontos Tamás, Mócza Attila és Petrikné Zseni Andrea dolgoztak közösen dr. Szabó Ildikó vezetésével.

A sikeres tudásmegosztó rendezvények változatos formában kerültek megrendezésre. A résztvevők, hangsúlyozva az eredményeket, kiemelt kérdésnek tekintették azt, hogyan lehet a jövőben az oktatásban minél változatosabban felhasználni a magas szakmai színvonalon elkészült anyagot.

A projektet bemutató tanulmánykötet:
Implementation of Digital Language Learning Opportunities in Higher Education (Guidelines for Good Practice)
https://quill.pixel-online.org/gp_publication.php

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont