A 2021/2022-es tanévben NTP pályázati támogatással megvalósult projektjeink

A 2021/2022. tanévre vonatkozóan (támogatási időszak: 2021. július 1. – 2022. június 30.) a Nemzeti Tehetség Program (NTP; támogató szerv: Miniszterelnökség) a Pedagógiai Kar szakmai programjait támogatta.

Az NTP-INNOV-21-0218 A teremtett világ felfedezése (támogatási összeg: 6.395.000 Ft) pályázat támogatta a kari tehetséggondozási koncepciónak megfelelően kiemelten természettudományi, természetismereti szakmódszertani elméleti és tárgyi fejlesztéseket, a lelki egészségkultúra erősítésére és a teremtésvédelem képzési portfólióban történő hangsúlyozására kialakított programjainkat. A pályázati célok megvalósításában kiemelt partnerünk volt a nagykőrösi Arany János Református Általános Iskola és Óvoda.

 Az NTP-TMV-21-0091 Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny (támogatási összeg: 1.000.000 Ft) pályázati forrását a Magyar Nyelvtudományi Társasággal együttműködve a nagymúltú, általános iskolás tanulók számára megrendezett verseny lebonyolítására fordítottuk. A versenyről részletesebben itt olvashat.

 Szakmai partnereinkkel együttműködve további pályázatok is támogatásban részesültek.

A KRE PK és a nagykőrösi Arany János Református Általános Iskola és Óvoda közös gondozásával működik a Nagykőrösi Tanítványok Tehetségsegítő Tanács. A Tehetségsegítő Tanács NTP-HTTSZ-21-0021 azonosítószámú pályázata 1.089.000 Ft támogatást nyert a 2021/2022. tanévre. A közös tehetségsegítő tevékenység célja szakmai fórumok szervezése pedagógusoknak, pedagógusjelölteknek, egyéni és csoportos szupervízió felkínálása, tehetséggondozó jó gyakorlatok és módszertani tapasztalatok megosztása, a tehetséggondozás fejlesztése a régióban.

A Magyar Nyelvtudományi Társaság NTP-TMV-M-21-B-0031 azonosítószámú pályázata 3.500.000 Ft támogatásban részesül a XXV. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny lebonyolítására. A verseny főszervezője a KRE PK.

Szakmai közreműködésünkkel valósulhat meg a nagykőrösi Arany János Református Általános Iskola és Óvoda 3.740.000 Ft-ot nyert, NTP-INNOV-21-0333 azonosítószámú pályázata, amely az intézmény Könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és kommunikációs tehetséggondozó program elnevezésű szakmai vállalása.

A megvalósítandó szakmai programok újabb értékes szakmai-tudományos célkitűzések megvalósításához, valamint kari és nemzetközi szinten, a felsőoktatásban és a közoktatásban a tehetséggondozás fejlesztéséhez járulnak hozzá.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont