Magyar-Holland Projekthét a Tanítóképzőn

A tavalyi sikeres indítórendezvényt követően idén október 24-26-ig került megrendezésre a II. Magyar-Holland Projekthét, a Gouda-i Driestar Christian University és Egyetemünk részvételével.

A holland partnerintézmény 14 hallgatóval, valamint Eefje van de Werfhorst és Jeroen van Rumpt oktatókkal látogatott el Nagykőrösre. Egyetemünket a holland hallgatókkal csoportokba osztva Apostol Mária Kata, Czine Diána, Fodor Tímea, Körmendi Kata, Retkes Anett és Szalkay Tamás hallgatóink képviselték a rendezvény alkalmával.

Az első napot Dr. László Emőke tanárnő által magyar és holland nyelven tartott áhítattal kezdtük, melyet követően a résztvevők előadásokat hallgattak meg.

Dr. Váradi Ferenc tanár úr Egyetemünket mutatta be és a keresztyén oktatás magyar oktatásban játszott szerepéről beszélt. A holland partneregyetem és Hollandia keresztyén oktatása vonatkozásában Eefje van de Werfhorst tanárnő három holland hallgatóval adott elő.

Az ebédszünetet két holland hallgató által vezetett áhítat követte, mely után Mócza Attila tanár úr tartott előadást a magyar oktatási rendszerről. Ennek társelőadását Jeroen van Rumpt tanár úr három holland hallgatóval tartotta meg.

Az előadásnap utolsó eseménye a Nagykőrösi Református Templom meglátogatása volt. A templom történetét Dr. Dávid István tanár úr mutatta be Mócza Attila tanár úr tolmácsolásával, melyet követően Dávid tanár úr a templom orgonáján játszott a látogató közösségnek.

A második nap a hallgató csoportok intézménylátogatási napja volt, melyen belül három hallgatói csoport látogatott el a nagykőrösi Arany János Református Általános Iskola és Óvoda óvodai, két csoport pedig az iskolai tagintézményébe. Egy csoport az Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Szakkollégiumba tett látogatást. A hallgatók az intézményekben hospitáltak, mikrotanításokat tartottak, valamint az intézmények tanáraitól ismereteket szereztek a magyar oktatás gyakorlati elemeiről.

Az intézménylátogatások végeztével Dr. Szabó Attila tanár úr idegenvezetésével és Mócza Attila tanár úr tolmácsolásával Nagykőrös város főterének túrabemutatása következett.

A nap végén a holland vendégek ellátogattak első éves hallgatóink Báránybál rendezvényére.

Az esemény utolsó napja egy diszkussziós nap volt, melyen a hallgatói csoportok az előző két napon szerzett ismereteiket poszterprezentációk keretében mutatták be.

A napot a teljes projekthét Jeroen van Rumpt és Mócza Attila tanár urak általi értékelése, majd közös éneklés és imádság zárta.

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont