Felfedező nap

Felfedező nap
az Arany János Református Általános Iskola és Óvoda,
valamint a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara együttműködésében

A Károli Közösségi Napok 2021. őszi rendezvénysorozatához kapcsolódóan Karunk hallgatói különleges foglalkozás keretében osztották meg a teremtett világ felfedezésének örömét általános iskolásokkal: Dr. Kemény Gabriella egyetemi adjunktus tanárnő szakmai felkészítésével pedagógus szakos hallgatók fogadhatták a nagykőrösi Arany János Református Általános Iskola és Óvoda egyik másodikos osztályának tanulóit, akik számára izgalmas kísérleteket mutattak be a levegő különleges tulajdonságaihoz kapcsolódóan.

A hallgatók értékes pedagógiai tapasztalatokkal gazdagodhattak a gyermekekkel megosztott információk és közvetlen kísérletek levezetése során, az általános iskolások pedig lelkesen vettek részt a természettudományi felfedezésekben. Rácsodálkozásuk a teremtett világ működésére reményeink szerint nemcsak további ismeretek gyűjtésében ad motivációt számukra, hanem a természetvédelem fontosságára is felhívja figyelmüket.

Az Arany János Református Általános Iskola és Óvoda, valamint a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara elkötelezett a pedagógus pályára készülő hallgatók szakmai gyakorlatán túli együttműködésben, támogatják egymás oktatási és kutatási programjait, közös szakmai rendezvényeket valósítanak meg.

Kósa Zoltánné igazgatónő hiánypótlónak érezve a gyermekek számára szervezett Felfedező napot, támogatásáról biztosította további osztályok programba való bevonását, így a közeljövőben további csoportokat is szeretettel vár a Pedagógiai Kar újabb Felfedező napokon. Mindemellett más szakmai területeken is folyamatban van közös programok megvalósítása az intézményi együttműködés keretében, ezzel is gazdagítva több, mint harminc éve tartó együttműködésünk tartalmát.

Fehér Ágota

 

A rendezvény a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, az NTP-INNOV-21-0218 azonosítószámú,

A teremtett világ felfedezése című pályázathoz kapcsolódóan valósul meg.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont