Újabb sikeres, támogatott pályázatok a KRE PK-n

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara (KRE PK) örömmel tudatja, hogy a 2021/2022. tanévre vonatkozóan (támogatási időszak: 2021. július 1. – 2022. június 30.) a Nemzeti Tehetség Program (NTP; támogató szerv: Miniszterelnökség) pályázati felhívására benyújtott két szakmai anyagunk támogatást nyert.

  • NTP-INNOV-21-0218 A teremtett világ felfedezése, támogatási összeg: 6.395.000 Ft. A pályázati forrást a kari tehetséggondozási koncepciónak megfelelően kiemelten természettudományi, természetismereti szakmódszertani elméleti és tárgyi fejlesztésekre, a lelki egészségkultúra erősítésére és a teremtésvédelem képzési portfólióban történő hangsúlyozására fordítjuk. A pályázati célok megvalósításában kiemelt partnerünk a nagykőrösi Arany János Református Általános Iskola és Óvoda.

 

  • NTP-TMV-21-0091 Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny, támogatási összeg: 1.000.000 Ft. A pályázati forrást a Magyar Nyelvtudományi Társasággal együttműködve a nagymúltú, általános iskolás tanulók számára megrendezett verseny lebonyolítására fordítjuk. A versenyről részletesebben itt olvashat.

 

Szakmai partnereinkkel együttműködve további pályázatok is támogatásban részesülnek.

  • A KRE PK és a nagykőrösi Arany János Református Általános Iskola és Óvoda közös gondozásával működik a Nagykőrösi Tanítványok Tehetségsegítő Tanács. A Tehetségsegítő Tanács NTP-HTTSZ-21-0021 azonosítószámú pályázata 1.089.000 Ft támogatást nyert a 2021/2022. tanévre. A közös tehetségsegítő tevékenység célja szakmai fórumok szervezése pedagógusoknak, pedagógusjelölteknek, egyéni és csoportos szupervízió felkínálása, tehetséggondozó jó gyakorlatok és módszertani tapasztalatok megosztása, a tehetséggondozás fejlesztése a régióban.

 

 

Szakmai közreműködésünkkel valósulhat meg a nagykőrösi Arany János Református Általános Iskola és Óvoda 3.740.000 Ft-ot nyert, NTP-INNOV-21-0333 azonosítószámú pályázata, amely az intézmény Könyvtárpedagógiai alapú, integrált művészeti és kommunikációs tehetséggondozó program elnevezésű szakmai vállalása.

 

A megvalósítandó szakmai programok újabb értékes szakmai-tudományos célkitűzések megvalósításához, valamint kari és nemzetközi szinten, a felsőoktatásban és a közoktatásban a tehetséggondozás fejlesztéséhez járulnak hozzá.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

 

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont