A Károli Gáspár Református Egyetem támogatta a XV. Kecskeméti Animációs Filmfesztivált

A XV. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF 2021) díjosztó ünnepségére 2021. augusztus 14-én, szombaton került sor a kecskeméti Hírös Agórában. Az ötven éve, 1971-ben alapított Kecskemétfilm Kft., valamint Mikulás Ferenc fesztiváligazgató által kétévente megrendezett nemzetközi filmünnep Magyarország egyetlen rajzfilmes seregszemléje. A 2021. augusztus 11. és 15. között tartott találkozón 6 zsűri mintegy 90 előzsűrizett versenyalkotást értékelt.

A Károli Gáspár Református Egyetem „Arany szponzorként” támogatta a KAFF 2021 megrendezését. A díjátadó ünnepségen Prof. Dr. Pap Ferenc, Egyetemünk Pedagógiai Karának dékánja nyújtotta át a Kar által felajánlott, a legjobb forgatókönyvért járó díjat Horváth Mária rajzfilmrendezőnek, a „Cigánymesék” alkotójának. Horváth Mária a fesztivál egyik legtöbbet díjazott alkotója lett: a legjobb forgatókönyvért járó elismerés mellett átvehette a legjobb magyar tévésorozatért, a legjobb európai tévésorozatért, valamint a legjobb 3D-s filmért járó díjakat is.

A Magyar Örökség-díjas kecskeméti rajzfilmstúdió (Kecskemétfilm Kft.) nemzedékeket ajándékozott meg és köt össze a mai napig a műhelyből kikerült több száz alkotással, többek között a Magyar népmesék sorozattal, a Mátyás királyról szóló mesékkel, a Vízipók-csodapók epizódjaival. A stúdió alkotói és alkotásai a teremtett világ csodáinak, a nemzeti történelem, az egyetemes és a magyar kulturális örökség értékeinek közvetítőjeként játékos komolysággal, stílusformáló erővel, minősítetten magas szintű és eredeti művészi kreativitással nyitogatják a kicsinyek és a nagyok szemét, lelkét és értelmét identitásunk összetett kérdéseinek megértésére.

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara a korábbiakban közös művészetpedagógiai és módszertani programok megvalósításáról is tárgyalt a Kecskemétfilm Kft-vel. A Kar kifejezte szándékát, hogy a magyar animációs filmkultúra történetét, esztétikai és művészeti értékeit a pedagógusképzés programjában szeretné megjeleníteni.

Források:
https://2021.kaff.hu/hu/hirek/kiosztottak-a-15-kaff-dijait
https://www.kecskemetfilm.hu/fooldal
https://hiros.hu/kultura/film/kaff2021-horvath-maria-es-ulrich-gabor-rengeteg-dijat-bezsebelt
A kép forrása: KAFF Facebook

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont