Hollandiai hallgatók látogatása

2023. november 22-én és 23-án a hollandiai Driestar Egyetem hallgatói látogattak el a KRE Pedagógiai Karának nagykőrösi képzési helyére. A Pedagógiai Kar hosszú ideje ápol szoros kapcsolatot a szintén keresztény Driestar Egyetemmel, amellyel minden évben közösen rendezi meg nemzetközi hetét. A vendéghallgatók szakmai programok keretében a nagykőrösi Arany János Református Általános Iskola és Óvoda bemutató óráit és foglalkozásait tekintették meg, valamint interaktív prezentációkat tartottak magyar hallgatók részére a holland oktatási rendszerről és a hollandiai keresztény oktatásról, valamint színvonalas előadásokat hallgattak meg a magyar iskolarendszerről és a Egyetemünkről.

Az Arany János Református Gimnázium kórusa magyar és holland nyelvű művekkel köszöntötte a külföldi diákokat. Ezt követően Cziráné Kőházi-Kis Tímea, az intézmény igazgatónője és a gimnázium tanulói mutatták be az iskolát, annak hagyományait és a legfontosabb magyar nemzeti ünnepeket.

A magyar és a holland hallgatóknak lehetőségük volt informális keretek között is megismerni egymás képzéseit, kultúráját, hagyományait.

A szakmai programok megvalósításában kiemelkedő segítséget nyújtottak Lehoczky Mária Magdolna, Váradi Ferenc, Mócza Attila és Csontos Tamás oktatóink, valamint Czine Diána, Koltai Regina és Rácz Péter, a Pedagógiai Kar hallgatói.

Hollandiai hallgatók látogatása - kép Hollandiai hallgatók látogatása - kép Hollandiai hallgatók látogatása - kép Hollandiai hallgatók látogatása - kép Hollandiai hallgatók látogatása - kép

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont