Bábjáték az óvodában

Gárdonyi Géza írói munkásságának tisztelegve a Pedagógiai Kar óvodapedagógus, valamint csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgatói bábelőadást tartottak az újpesti Viola Óvodában. Az előadás alapjául Gárdonyi állatmeséi szolgáltak, amelyeknek feldolgozásához szakmai támogatást Lázárné Balog Edit tanárnő vezetésével bábmódszertan óra keretei között kaptak a hallgatók. Ebből kiindulva készítették el a forgatókönyvet, a díszleteket, és ők voltak az előadók is.

A látványban és interaktív játékokban gazdag interaktív előadás  nagy sikert aratott az óvodások körében. A szépen eljátszott történetek – A mindentudó kalap, A nyúl kalandja, A mióta haragszik a kutya a macskára? –, a bábok szépsége és a látványos, színes díszletek segítették a meseélmény kibontakozását és a gyermekek figyelmének a fenntartását. A hallgatók jó lehetőségnek tartották azt, hogy gyermekek előtt léphettek fel, hogy közös élményeket élhettek át velük, és tapasztalatot, visszajelzést kaphattak tőlük. 

A rendezvény jó példája volt annak, hogyan lehet alkotó módon bevonni a hallgatókat a kari kutatási tevékenységbe. A Művészeti, Testnevelési és Életviteli Tanszék által szervezett komplex program dr. Somodi Ildikó tanszékvezető szakmai irányításával, a KRE Pedagógiai Karának támogatásával a Művészetek és nyelvek találkozása projekt keretében valósult meg.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont