Artisjus Előadóművészi Díjat kapott Dr. Havas Judit

Dr. Havas Judit előadóművész, irodalomtörténész, intézményünk Pedagógiai Karának oktatója december 14-én Artisjus Előadóművészi Díjban részesült. A szerzői egyesület  olyan előadóművészeket díjazott, akik rendszeresen kortárs magyar műveket tűznek műsorukra, ezáltal fontos munkát végeznek az irodalom oktatásában és a magyar irodalom terjesztésében vállalnak markáns szerepet.

Az Artisjus Előadóművészi Díjban azok az előadók részesülnek, akik művészeti tevékenységük során előtérbe helyezik a kortárs magyar műveket, és küldetésüknek érzik, hogy minél szélesebb közönséghez juttassák el ezeket.

A kulturális értékeink iránti tisztelet, a kortárs magyar költészet egyik legnagyobb alakjaként számontartott Kányádi Sándor eszmei hagyatéka megőrzésének jegyében a hagyományápolás szándékával alapította intézményünk Pedagógiai Kara 2020-ban a Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenyt a Kányádi család támogatásával. A verseny fővédnöke Dr. Havas Judit, akivel idén májusban készítettünk interjút a verseny hátteréről, Kányádi Sándorral való megismerkedéséről és a költővel ápolt barátságáról is. Az interjú ide kattintva olvasható.


Kép: dalszerzo.hu

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont