Együttműködési megállapodást írt alá a KRE és a Református Pedagógiai Intézet

2022. szeptember 15-én, a központi tanévnyitó ünnepség után került sor a Károli Gáspár Református Egyetem és a Református Pedagógiai Intézet közötti szakmai együttműködési megállapodás aláírására. A két intézmény között régóta fennálló szakmai kapcsolatot most írásban is megerősítette a két fél: egyetemünk részéről Prof. Dr. Trócsányi László rektor és Dr. Szontagh Pál Iván, a Református Pedagógiai Intézet igazgatója írta alá a megállapodást.

A református köznevelési intézmények szakmai támogatása és a Pedagógiai Kar által gondozott alap- és mesterképzések tartalomfejlesztése mellett fontos együttműködési terület a református pedagógusok továbbképzése, hiszen karunk másoddiplomás és szakvizsgát adó képzésein ők is részt vesznek. Az ő támogatásuk érdekében az elmúlt években komoly képzésfejlesztési projekteket bonyolítottunk a Református Pedagógiai Intézettel közösen, hogy minél inkább igazodjon a képzés a gyakorlati igényekhez. Ugyanilyen fontos és gyümölcsöző együttműködésünk volt a református vezetőképzés egymásra épülő rendszerének kidolgozása. 

Az idei tanévtől a "Gyakorlati felkészítés, pálya- és hivatásszocializáció a református pedagógusképzésben" kutatás-fejlesztési projektben is szorosan együttműködik a KRE PK és az RPI.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont