Megjelent a Károli Magazin legfrissebb száma!

A Károli Gáspár Református Egyetem hivatalos hallgatói folyóiratának legfrissebb, tavaszi száma már elérhető kari épületeink közösségi tereiben, illetve kiadványaink között online formában is olvasható.

Ízelítő a tartalomból:

„olyan felelős fiatal értelmiségieket akarunk elindítani az életbe, akik egykoron átveszik tőlünk a stafétabotot” – a Prof. Dr. Trócsányi László rektorral készült interjúnkban szakmai tapasztalatairól, az egyetemen most induló új projektekről, illetve a jó tanár ismérveiről is beszélgettünk, valamint arra is választ kaptunk, hogy mikor és hogyan kezdődött a Károli-egyetemmel való kapcsolata.

 

 

 

 

Gyerekkorukból ismerik egymást, hasonló személyiségek, akik végül ugyanazt a hivatást is választották: mindketten pszichológia szakon végeztek a Károli Gáspár Református Egyetemen. Bár évfolyamtársak nem voltak, végül mégis ugyanabban az évben diplomáztak. A közös zenei ízlés összekapcsolta őket, így egyetemi éveik alatt megalakult a zenekaruk, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Alumni rovatunkban a Platon Karataev alapító tagjaival, Balla Gergővel és Czakó-Kuraly Sebestyénnel beszélgettünk.

 

Programajánló rovatunkban ezúttal a társasjátékok világába kalauzoljuk az érdeklődőket: A Mit Játsszunk? vlogot 2017 januárjában indította el egyetemünk két alumni hallgatója: Győri Zoltán és Győri-Nádai Réka. Cikkünkben sorra vesszük a társasjátékozás előnyeit, lehetséges buktatóit, illetve tippeket is adunk, hogy miként érdemes elindulnunk a társasjátékok világában, ha még újak vagyunk a témában. Zoli életének meghatározó pontjain keresztül pedig még arra is fény derül, hogy mit tud hozzátenni egy-egy játékalkalom a hétköznapjainkhoz, személyiségünkhöz.

Állandó rovataink mellett további érdekes, figyelemfelkeltő és aktuális témákra is felhívjuk a figyelmet tavaszi számunkban:

  • Útravaló című rovatunkban a Húsvét utáni létforma címmel olvashatjuk Dr. Balla Péter hitéleti rektorhelyettes gondolatait.
  • Kitekintő rovatunkban ezúttal a Szólj Be a Papnak!Hol van Isten a bajban? című rendezvényén jártunk, s a programsorozat kapcsán beszélgettünk Vígh Tamással, az esemény egyik szervezőjével. Az este kapcsán pedig megkerestük Tóth Gabi énekesnőt is, akit többek között a hitéről, illetve a Szólj Be a Papnak! rendezvényen való szerepléséről is kérdeztünk.
  • Lelkimorzsa rovatunkban pedig ezúttal az álmok szerepével és jelentőségével kapcsolatban bővíthetjük ismereteinket.

 

A magazin online formában itt olvasható, illetve kiadványaink között is megtalálható a honlapon:

Kérdések, észrevételek, témajavaslatok esetén írjon nekünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont