Kányádi Sándor versmondó verseny - kari forduló beszámolója

„A versek lelket ápoló erejére a mindennapokban is szükség van”

Beszámoló a Kanyádi Sándor versmondó verseny kari fordulójáról

„A versek lelket ápoló erejére a mindennapokban is szükség van” – ezzel a gondolattal köszöntötte dr. Havas Judit előadóművész, irodalomtörténész a zsűri nevében a költészet napjára emlékező versmondókat a Pedagógiai Kar által megrendezett versmondó versenyen 2022. április 20-án. A kari versenyre 15 hallgató jelentkezett. A versmondók elsőként a szabadon választott, 20-21. századi magyar líra világából hozott költeményeket mondták el, majd a kötelező Kányádi-versek – Előhang, Valaki jár a fák hegyén – következtek.

A jelentős számú közönség végig nagy érdeklődéssel és fokozott figyelemmel kísérte a versmondókat. Érzékelhető volt, hogy az előadók különös átéléssel, szenvedéllyel tolmácsolták a választott és a kötelező műveket. Mindez talán – a felkészültség mellett – annak is köszönhető volt, hogy a több évnyi online formában megrendezett verseny után személyes részvétellel valósult meg a rendezvény.

A zsűri több megosztott helyezést adott, illetve két különdíjat is jutatott a versenyzőknek. A közönség tagjai is szavazhattak a számukra leginkább szimpatikus versmondóra. Figyelemreméltó módon ez egybeesett a zsűri választásával.

Eredmények:

  1. helyezett: Joó Enikő (tanító szak)
  2. helyezett: Csordás Anikó és Joóné Lindenmayer Gabriella Bernadett (óvodapedagógus szak)
  3. helyezett: Fodor Georgina és Szücs Dóra (óvodapedagógus szak)

A zsűri különdíját kapta: Novák Franciska (tanító szak)

Közönségdíjat nyert: Joó Enikő (tanító szak)

Emléklapot vehettek át: Aradi Fruzsina, Barcsa Erika, Horváth Petra Mária, Kecskeméti Réka Adél, Kovács Virág, Ottmár Dóra, Szabó Bernadett, Tóth Lili, Vajda Kamilla.

A helyezettek képviselhetik intézményünket a 2022 májusában a felsőoktatási intézmények számára meghirdetetett Kárpát-medencei Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenyen.

Gratulálunk mindenkinek a színvonalas előadáshoz, és további sikeres versenyzést kívánunk a továbbjutóknak az országos fordulóban.

A rendezvény a Nyelv, Irodalom és Kultúra Tanszék, valamint a kari Tehetségpont szervezésében valósult meg.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont