Sötétség és világosság fotópályázat

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kar Művészeti, Testnevelési és Életviteli Tanszéke fotópályázatot hirdet Sötétség és világosság címmel.


Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet. A föld még kietlen és puszta volt, a mélység fölött sötétség volt, de Isten Lelke lebegett a vizek fölött. Akkor ezt mondta Isten: Legyen világosság! És lett világosság. Látta Isten, hogy a világosság jó, elválasztotta tehát Isten a világosságot a sötétségtől. És elnevezte Isten a világosságot nappalnak, a sötétséget pedig éjszakának nevezte el. Így lett este, és lett reggel: első nap.” (1Móz 1,1–5)

A pályázat célja, hogy hallgatóink többek között a múlt tapasztalatainak fényében mutassák be kreatív látásmódjukat a természettel, a múlt emlékeivel és a fenntarthatósággal, a természet iránti szeretettel kapcsolatban.

A címhez kapcsolódóan a következő témák feldolgozását javasoljuk:
– tavasz, újjászületés (természetfotózás)
– mesterséges környezet és a napszakok kölcsönhatása: egyéb kültéri objektum más-más napszakban való fotósorozata
– a múlt értékei, emlékeink (tárgyfotó, portré)
– a szelfi lehetőségei, esztétikai értéket közvetítő műfaj (önarckép, portré)

A pályázaton részt vehetnek a Pedagógiai Kar nappali és levelező munkarendű hallgatói 4 különböző témához kapcsolódó, témánként maximum 10 db alkotással.

A benyújtandó pályamű előírásai:
– A fotók készülhetnek digitális vagy analóg eszközzel, de a beküldés csak digitális formátumban lehetséges.
– Méret: min. 20 x 30 cm; 300 Dpi (2362 x 3543 px)
– Fájltípus/kiterjesztés: RAW; TIFF; JPEG
– A pályázat anyagát képező fotókat és a kitöltött pályázati adatlapot az elektronikus levél mellékleteként csatolva várjuk a megadott címre.
– A képfájlokat a következő módon kérjük elnevezni:
„alkotó monogramja(kötőjel)téma sorszáma(pont)fájlkiterjesztés”
Például: SzV-XY1X2Y-1.jpg vagy szv-xy1x2y-1.jpg (ékezetes karakterek, kis- és nagybetűk tetszőleges használata megengedett).

A beküldés határideje: 2022. május 22., vasárnap éjfél
A pályaműveket a következő címre kérjük beküldeni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A beérkezett és a zsűri által kiválasztott alkotásokból kiállítást rendezünk, és a legsikeresebb alkotásokat jutalmazzuk. Eredményhirdetés és díjátadó: a Sötétség és világosság kiállítás megnyitója alkalmával.

A felhívás megtekinthető ide kattintva.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont