Protestáns köznevelési vezető pedagógus-szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzés

Az MRE Zsinata Zs.46/2019.11.20. határozatával a református köznevelési intézmények intézményvezetői megbízásának feltételévé vált a pedagógus szakvizsga keretében protestáns köznevelési vezetőképzésben szerzett szakképzettség.

Az elvárt szakképzettség az alábbi módokon szerezhető meg:

  1. köznevelési vezetőképzésben pedagógus szakvizsga megszerzése és a Református Pedagógiai Intézet Értékorientált vezetés című 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés teljesítése és a tanúsítvány megszerzése;
  2. más területen megszerzett pedagógus szakvizsga a Protestáns köznevelési vezető szakirányú továbbképzés választáson alapuló ismeretköreinek (3-4. félév) teljesítése (ebben az esetben az 1-2. félév kreditbeszámolással kerül elismerésre);
  3. amennyiben nem rendelkezik pedagógus szakvizsgával, a Protestáns köznevelési vezető szakirányú továbbképzés 1-4 félévének teljesítése.

 

Az oklevélben szereplő szakirányú végzettség: szakvizsgázott pedagógus, protestáns köznevelési vezető.

 

A képzés célja a protestáns köznevelési intézmények vezetőinek felkészítése feladatuk szakszerű ellátására, illetve a pedagógus szakvizsga letételére. A képzés a világnézetileg elkötelezett köznevelési intézmények formális és informális vezetőinek kíván segítséget nyújtani, hogy saját helyzetükben minél hatékonyabb vezetővé váljanak. A képzés fókuszában a korszerű vezetési ismeretek, hazai és nemzetközi jó gyakorlatok és a keresztyén pedagógia sajátosságai állnak.

A képzést blended (kevert) formában szervezzük. A távoktatásban és e-kontakt órákon megvalósuló tanegységek mellett az 1-2. félévben félévente 1 napos , személyes jelenlétet igénylő konzultációs alkalomra kell a hallgatóknak a képzés helyszínére utazniuk, ahol kollégiumi elhelyezést tudunk biztosítani. A 3. félévben e-kontakt (online) alkalmakon, a 4. félévben tömbösített 3 napos jelenléti tréning keretében történik az oktatás.

Hallgatóink zárt rendszeren keresztül érhetik el a tananyagokat, illetve ezen a rendszeren keresztül kapcsolódhatnak az online oktatási alkalmakhoz.

 

Pedagógus szakvizsgával rendelkező hallgatóink pedagógus szakvizsgát adó képzéseinket 2 félév alatt végezhetik el. Kérjük, hogy jelentkezési lapjuk megküldésekor csatolják pedagógus szakvizsgás oklevelüket, amennyiben élni kívánnak ezzel a lehetőséggel.

Mintatanterv pedagógus szakvizsgával rendelkezők részére

Mintatanterv pedagógus szakvizsgával nem rendelkezők részére

 

Felvételi követelmények:

Tanító, óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő, konduktor, gyógypedagógus vagy tanárképzésben szerzett oklevél, továbbá legalább három év pedagógus-munkakörben eltöltött szakmai gyakorlat.

 

Képzés kezdete: 2024. szeptember

 

Képzés ideje: 4 félév

Képzés helye: 2750 Nagykőrös, Hősök tere 5.

A szakképzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 120 kredit

Meghirdetett munkarend: levelező

A képzés önköltsége: 140.000 Ft/félév

Szakfelelős: Dr. Szontagh Pál Iván, főiskolai tanár

 

Jelentkezési lap elérhető honlapunkon.

Kapcsolat

telefon: (53) 350-885

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Károli Podcast

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont