Pedagógus szakvizsga szakirányú továbbképzés

Meghirdetett szakirányok:

  1. Gyakorlatvezető óvodapedagógus szakirány

Az oklevélben szereplő szakirányú végzettség: szakvizsgázott pedagógus, gyakorlatvezető óvodapedagógus szakiránnyal.

A képzés célja felsőfokú óvónői, főiskolai oklevéllel rendelkezőknek olyan ismeretek nyújtása, készségek és képességek fejlesztése, amelyeknek eredményeként képesek a különböző óvodai tevékenységek, foglalkozások, nevelési szituációk professzionális kezelésére, a hallgatók óvópedagógusi kompetenciáinak fejlesztésére, a fejlesztő tevékenységek kezdeményezésére, megszervezésére és vezetésére.

 

  1. Gyakorlatvezető tanító szakirány

Az oklevélben szereplő szakirányú végzettség: szakvizsgázott pedagógus, gyakorlatvezető tanító szakiránnyal.

A képzés célja a pedagógus oklevéllel rendelkezőknek olyan ismeretek nyújtása, készségek és képességek fejlesztése, amelyeknek eredményeként képesek a különböző iskolai tevékenységek, foglalkozások, nevelési szituációk professzionális kezelésére, a hallgatók tanítói, kompetenciáinak fejlesztésére, a fejlesztő tevékenységek kezdeményezésére, megszervezésére és vezetésére.

 

  1. Tehetségfejlesztés, tehetséggondozás szakirány

Az oklevélben szereplő szakirányú végzettség: szakvizsgázott pedagógus, tehetséggondozás tehetség-fejlesztés szakiránnyal.

A képzés célja a pedagógus oklevéllel rendelkezőknek olyan ismeretek nyújtása, készségek és képességek fejlesztése, amelyeknek eredményeként a képesek a különböző tehetségek azonosítására, fejlesztésére, a fejlesztő tevékenységek kezdeményezésére, megszervezésére és vezetésére.

 

  1. Fejlesztő, differenciáló pedagógia szakirány

Az oklevélben szereplő szakirányú végzettség: szakvizsgázott pedagógus, fejlesztő, differenciáló pedagógia szakiránnyal.

A képzés célja oklevéllel rendelkezőknek olyan ismeretek nyújtása, aminek birtokában csoportos és egyéni formában segíthetik a differenciált képességekkel rendelkező, valamint a különleges bánásmódot igénylő gyermekek pedagógiai fejlesztését.

 

A képzést blended (kevert) formában szervezzük. A távoktatásban és e-kontakt órákon megvalósuló tanegységek mellett az 1-2. félévben félévente 1 napos , személyes jelenlétet igénylő konzultációs alkalomra kell a hallgatóknak a képzés helyszínére utazniuk, ahol kollégiumi elhelyezést tudunk biztosítani. A 3-4. félévben félévente 1 jelenléti és szakiránytól függően 4-5 további e-kontakt (online) alkalom keretében történik az oktatás.

Hallgatóink zárt rendszeren keresztül érhetik el a tananyagokat, illetve ezen a rendszeren keresztül kapcsolódhatnak az online oktatási alkalmakhoz.

 

Pedagógus szakvizsgával rendelkező hallgatóink pedagógus szakvizsgát adó képzéseinket 2 félév alatt végezhetik el. Kérjük, hogy jelentkezési lapjuk megküldésekor csatolják pedagógus szakvizsgás oklevelüket, amennyiben élni kívánnak ezzel a lehetőséggel.

 

Mintatanterv pedagógus szakvizsgával rendelkezők részére

Mintatanterv pedagógus szakvizsgával nem rendelkezők részére

 

Felvételi követelmények:

Tanító, óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő, konduktor, gyógypedagógus vagy tanárképzésben szerzett oklevél, továbbá legalább három év pedagógus-munkakörben eltöltött szakmai gyakorlat, Gyakorlatvezető tanító szakirány esetében 5 év általános iskolai gyakorlat.

 

Képzés kezdete: 2023. szeptember

 

Képzés ideje: 4 félév

Képzés helye: 2750 Nagykőrös, Hősök tere 5.

A szakképzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 120 kredit

Meghirdetett munkarend: levelező

A képzés önköltsége: 140.000 Ft/félév

Szakfelelős: Dr. Szontagh Pál Iván, főiskolai docens

 

Jelentkezési lap elérhető honlapunkon.

Kapcsolat

telefon: (53) 350-885

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont