Kiváló eredmények születtek a XXIX. Szendrei János Matematikaversenyen

Az Óvó- és Tanítóképzők Egyesületének (ÓTE) matematika szakmai tagozata a 2021/2022-es tanévben 29. alkalommal rendezte meg országos matematika feladatmegoldó versenyét, amely 2010 óta Szendrei János nevét viseli. A XXIX. Szendrei János Matematikaverseny helyszínét idén a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola biztosította.

A 2021. november 12–14-én rendezett versenyen 9 tanító- és óvodapedagógusképző intézmény 35 hallgatóval képviseltette magát.

A versenyen 2 óra alatt 20 tesztkérdést, illetve újabb 2 óra alatt 5 kidolgozandó feladatot kellett a hallgatóknak megoldani – tájékoztatta Karunkat Dr. Szilágyiné Dr. Szinger Ibolya főiskolai tanár, a bajai Eötvös József Főiskola rektora, az ÓTE matematika szakmai tagozatának vezetője.

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karáról (KRE PK) a hagyományoknak megfelelően mind az egyéni, mind a csapatversenyre neveztek hallgatók.

A matematika műveltségterületes hallgatók egyéni versenyében I. helyezést ért el Novák Franciska (KRE PK), a II. helyezést pedig Konrád Eszter (KRE PK) hallgatónk hozta el. Felkészítő oktató: Dr. Horváth Alice főiskolai tanár. Köszönjük a csapatban és egyéniben induló hallgatók felkészülését, gratulálunk a helyezést elért versenyzőknek a kiemelkedő eredményhez!

Forrás és további információk: https://avkf.hu/xxix-szendrei-janos-matematika-verseny

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont