Gyógytestnevelés az óvodában, iskolában szakterületen pedagógus-szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzés

A szak a pedagógusok számára a napi gyakorlatban alkalmazható, tornateremben, osztályteremben, csoportszobában is végezhető mozgásfejlesztési módszertant ad. Emellett olyan ismeretekkel is gazdagítja tudásukat, amivel képessé válnak felismerni a speciális nevelési igényű gyermekek fejlesztésére alkalmas terápiát.

A 4 féléves képzés 1. és 2. féléve a pedagógus szakvizsga szigorlatára készíti fel a hallgatókat. A 3. és 4. félév a speciális szakmai tartalomra fókuszál, ahol a mozgásfejlesztés területén dolgozó kollégáinktól gyakorlati foglalkozások keretében sajátíthatják el hallgatóink a speciális nevelési igényű gyermekeket segítő mozgásfejlesztési technikákat.

 

A képzést blended (kevert) formában szervezzük. A távoktatásban megvalósuló tanegységek mellett az 1-2. félévben félévente 2x2 napos, a 3. félévben 2x2 napos, a 4. félévben 3x2 napos (péntek-szombati oktatási napok) személyes jelenlétet igénylő konzultációs alkalomra kell a hallgatóknak a képzés helyszínére utazniuk. Nagykőrösön kollégiumi elhelyezést tudunk biztosítani.

 

Pedagógus szakvizsgával rendelkező hallgatóink pedagógus szakvizsgát adó képzéseinket 2 félév alatt végezhetik el. Kérjük, hogy jelentkezési lapjuk megküldésekor csatolják pedagógus szakvizsgás oklevelüket, amennyiben élni kívánnak ezzel a lehetőséggel.

Mintatanterv pedagógus szakvizsgával rendelkezők részére

Mintatanterv pedagógus szakvizsgával nem rendelkezők részére

 

Felvételi követelmények:

  • aa) az alábbi alapképzési szakok valamelyikén (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett végzettség és szakképzettség: óvodapedagógus, tanító, konduktor; vagy
  • ab) mesterképzésben vagy osztatlan képzésben (korábban főiskolai vagy egyetemi szintű képzésben) testnevelő tanár szakon szerzett végzettség és szakképzettség;

és

  • b) legalább három év pedagógus-munkakörben eltöltött szakmai gyakorlat

 

Képzés kezdete: 2022. szeptember

Jelentkezési határidő: 2022.09.10.

Beiratkozás: 2022.09.16.

Fizetési határidő: 2022.09.30.

Számlaigénylés határideje: 2022.09.16.

Képzés ideje: 4 félév

Képzés helye: Nagykőrös, Budapest

A szakképzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 120 kredit

Meghirdetett munkarend: levelező

A képzés önköltsége: 140.000 Ft/félév

Szakfelelős: Dr. Szontagh Pál Iván, főiskolai docens

 

Jelentkezési lap elérhető honlapunkon.

Kapcsolat

telefon: (53) 350-885

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont