Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szak

Képzési idő
6 félév

Munkarend
Nappali, levelező

Képzési hely
Budapest, Kecskemét

Finanszírozás forma
Állami ösztöndíjas és önköltséges (az önköltség összege budapesti és kecskeméti képzési helyen, nappali és levelező munkarenden 200 000 Ft/félév.

Jelentkezés
• Jelentkezési határidő: 2023.02.15.
• Jelentkezni az E-felvételi rendszeren keresztül lehet.

Bemeneti követelmény:
Alkalmassági (1. típus) (Alk) és magyar nyelv és irodalom és biológia v. ének v. fizika v. matematika v. társadalomismeret v. testnevelés v. történelem v. vizuális kultúra v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy(3) v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(5) v. egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy(6) v. egy ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgy(7) v. egy idegen nyelv(10)
A felvételi követelmény közép szintű érettségi vizsgával teljesíthető, az emelt szintű érettségi bemeneti követelmény megszűnt a képzésen.

Alkalmassági vizsgáról bővebben:
https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2023A/6_egyes_kepzesekrol/62_nevelo_tanito/621_alkalmassagi

Az alkalmassági vizsga eljárási díja 4 000 Ft. A vizsgán "megfelelt" vagy "nem felelt meg" minősítés adható. Nem vehető fel az a jelentkező, aki az alkalmassági vizsgán "nem felelt meg" minősítést kap.
A felsőoktatási szakképzésben, vagy felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőket az intézmény a korábbi felsőoktatási tanulmányaik figyelembevételével is rangsorolhatja:
- kitűnő/kitűntetéses minősítésű oklevél: 400 pont,
- jeles/ kiváló minősítésű oklevél: 400 pont,
- jó minősítésű oklevél: 400pont,
- közepes minősítésű oklevél: 355 pont,
- elégséges minősítésű oklevél: 310 pont.

Az összpontszám megállapításakor ehhez adjuk hozzá az esetleges többletpontokat.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont