„Aki nem hiszi, jöjjön, járjon utána…” – népmesemondó verseny a Pedagógiai Karon

A Pedagógiai Kar 2023. október 25-én a Károli Közösségi Napok keretében rendezte meg hagyományos népmesemondó versenyét. A népmesés délelőtt valamennyi képzési helyen közös ünnepléssel kezdődött. Vass Réka Adrienn intézményi lelkipásztor igehirdetése után levetítésre került a Kar megemlékező filmje 1956-ról. Ebben az évben az ötvenhatos forradalom emlékére valamennyi képzési helyszínünkön saját rövidfilm készült, amelyben az alkotók megidézték a vonatkozó helyi (nagykőrösi, újpesti, kecskeméti) történelmi eseményeket. A három kisfilm az online közvetítés során kapcsolódott össze egyetlen egésszé. A Pedagógiai Kar hallgatói ezzel is kifejezték, hogy a három képzési helyszín nem elválasztja, hanem sokkal inkább összekapcsolja őket.

Az irodalmi vetélkedés két helyszínen, Nagykőrösön és Budapesten párhuzamosan zajlott, miközben a kecskeméti képzési hely hallgatói mesefoglalkozáson vehettek részt. A mesemondók ihletett szereplésükkel igazi mesedélelőtté varázsolták a közösségi napi programot. Az eredményt tekintve Nagykőrösön a következő sorrend alakult ki. 1. helyezést ért el Vincze Virág Kíra és Koltai Regina Szófia, 2. helyezést ért el Csernus Anna és Róka Dorottya, 3. helyezést ért el Czine Diána Zsuzsanna és Fazekasné Papp Ildikó. Budapesten tizenkét hallgató vett részt a versenyen a legváltozatosabb mesékkel. A zsűri döntése alapján: első helyezett Joó Enikő, a második Komárik Réka Borbála, a harmadik Tóth Esztella és Halmy Júlia hallgatók lettek.

Az első helyezett hallgatók képviselhetik intézményünket a tavaszi Kárpát-medencei mesemondó versenyen. Bízunk abban, hogy díjazottjaink örömmel és sikerrel állnak majd helyt az összegyetemi megmérettetésen is.

Mesemondó verseny kép

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont