Véget ért a 26. Simonyi-verseny

A Magyar Nyelvtudományi Társasággal együttműködve, a Pedagógiai Kar szervezésében május 20-án zajlott le a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny digitális döntője mintegy 140 tanuló és 120 felkészítő pedagógus részvételével. A versenyzők tanúbizonyságát adták annak, hogy magas szinten művelik a magyar nyelvet, és kiválóan tájékozódnak a digitális térben. A 100 pontos feladatsort mindegyik évfolyam kitűnően teljesítette. A határon túli – különösen az Erdélyből érkezett – versenyzők kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

A rendezvényt dr. Juhász Dezső professor emeritus, a Magyar Nyelvtudományi Társaság főtitkára, valamint dr. Tóth Etelka, a Pedagógiai Kar dékánhelyettese, a verseny főszervezője nyitotta meg. A program ünnepi eseménye volt a kiemelt díjak átadása. Arany és gyémánt oklevelet kapott nyolc olyan pedagógus, akiknek az elmúlt évek során a legtöbb diákjuk jutott a döntőbe. Simonyi-serleget azon öt iskola vehetett át, ahonnan a legtöbb versenyző jutott a döntőbe. Kiváló munkájáért Simonyi-érem kitüntetésben három nyolcadik évfolyamos tanuló részesült. Tehetségfejlesztő munkájáért Simonyi-érem kitüntetést vett át Dénes Tünde felkészítő tanár, Horváth-Kocsis Erika, a verseny vajdasági társszervezője, valamint kiemelkedő szakmai munkájáért dr. H. Tóth István. A díjazottakat és a versenyzőket dr. Pap Ferenc egyetemi tanár, a Pedagógiai Kar dékánja köszöntötte. Az idei évi verseny résztvevőinek évfolyamonként történt az eredményhirdetés, ezt megelőzően, pihenésképpen a diákok különböző szabadidős programokon vehettek részt, amelyeket a kar hallgatói szerveztek számukra.

A rendezvényen az egyetem szép példáját adta az összefogásnak, a karok és a gyakorlóintézmények közti együttműködésnek. A verseny színteréül szolgáló számítógéptermeket az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint az Újpesti Bajza József Általános Iskola biztosította. A verseny fő támogatói az NTP-TMV-M-22-B-0022 és az NTP-TMV-22-0066 pályázatok keretében a Nemzeti Tehetség Program (támogató szervezet: Kulturális és Innovációs Minisztérium).

A versenyeredményekről bővebben: https://simonyi.kre.hu/

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont