Arany János-szoba Nagykőrösön

Arany János tiszteletére és nagykőrösi kötődéseit kiemelve a Pedagógiai Kar munkatársai egy komplex művészeti-ismeretterjesztő projektet valósítottak meg. A kort idéző „Arany János-szobát” állítottak fel, amelyet nagy méretű síkbeli alkotásokkal egészítettek ki. A teljes installáció három esemény köré épült. Nemzeti imánk, a Himnusz születésének 200. évfordulója, valamint Debreczeni-Droppán Béla A múzeumkerti Arany János-szobor című könyvének bemutatója alkalmából a nagykőrösi Arany János Társaság tartott ülést a Pedagógiai Karon, a minden három évben megrendezésre kerülő Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Verseny esetében pedig a Károli Gáspár Református Egyetem és a Pedagógiai Kar társszervezőként működött közre.

A projekt művészeti irányítója Somodi Ildikó, a Művészeti, Testnevelési és Életviteli Tanszék vezetője. Az installáció képi anyagait két poszter képviseli, amelyeknek tervezője Tóth Alisa egyetemi adjunktus. A Himnusz születésének 200. évfordulójára készült poszter alkotója Górnagy Gyula művésztanár.

A poszterek anyaggyűjtésében és az installáció elkészítésében Szabariné Bafia Gabriella könyvtárvezető, Varga Ildikó könyvtári iratkezelő munkatársaink, az oktatók közül Váradi-Kusztos Györgyi egyetemi adjunktus és Lehoczky Mária Magdolna mesteroktatók vettek részt. Técsy Zsolt presbiter bútorfelajánlással és Szabó Károlyné tanárnő a Nagykőrösi Szövő Kaláka alkotásaival, gyűjteményi darabjaival gazdagította a kiállítást.

A kiállítás és installáció a KRE Pedagógiai Kar nagykőrösi képzési helyének aulájában tekinthető meg.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont