Felfedezőnap – pedagógushallgatók szerepe a természet csodáinak megosztásában

Karunk hallgatói 2022. október és november folyamán több alkalommal is felfedezőnapon fogadtak általános iskolásokat: október 17-én a nagykőrösi Arany János Református Általános Iskola és Óvoda, november 28-án pedig az Újpesti Bajza József Általános Iskola diákjait. A Kar hallgatói számára pedagógushivatásuk sokszínű lehetőséget tartogat a teremtett világ megismertetésére, a gyermekek pedig lelkesen kapcsolódtak az izgalmas programhoz.

Dr. Kemény Gabriella tanárnő vezetésével a hallgatók a levegő tulajdonságainak felfedezésében kísérték az érkező kisiskolásokat, társukká váltak rácsodálkozásukban, egyúttal megerősítették számukra az apróbb részletek melletti megállás, a türelmes odafigyelés értékét a természet megismerésében. A felfedezőnap során fontos ismeretek átadásán túl ismét megoszthatókká váltak a gyermekek kérdései, közvetlen gyakorlati próbák tapasztalásaik által pedig a teremtett világ értékeire irányuló gondoskodó figyelem készségében is gazdagodhattak mindannyian.

A rendezvény izgalmas gazdagító programot jelent a résztvevők számára egyéni eszköztáruk fejlesztése, képességeik kibontakoztatása területén, felfedezéseik által pedig bízunk abban, hogy a természet- és teremtésvédelem, a fenntarthatóságra való nevelés sokszínű gondolatkörében is értékes alapot nyújt.

A rendezvény a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, az NTP-INNOV-22-0170 azonosítószámú,
Teremtés és fenntarthatóság című pályázathoz kapcsolódóan
(vonatkozó támogatási alprogram: Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása, a pályázati kategória kódja: NTP-INNOV-22),
a Nemzeti Tehetség Alapból valósul meg.

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont