Simonyi-induló - Helyesírási verseny szakmai megnyitója a KRE Pedagógiai Karán

A Magyar Nyelvtudományi Társaság és a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara 2022. november 9-én tartotta a XXVI. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny online szakmai megnyitóját. A Magyar Tudomány Ünnepének rendezvénysorozatához csatlakozva, a verseny történetében először került sor olyan szakmai nyitó rendezvényre, amely a versenyre felkészítő pedagógusok többirányú tájékoztatását tűzte ki célul. Dr. Tóth Etelka dékánhelyettes, tanszékvezető asszony, a verseny főszervezője az idei versenyév ütemezéséről, a jelentkezés módjáról, valamint a verseny honlapjának struktúrájáról, az ott fellelhető információkról tartott tájékoztatást, majd az egyes évfolyamok tartalomfejlesztő munkacsoportjainak képviseletében a Kar oktatói – dr. Szinger Veronika, dr. Bárdos Dóra, Kovács Tibor és dr. Kiss Margit – a 2022-es döntő feladatsorát felhasználva mutattak be típusfeladatokat, megismertetve az érdeklődőkkel a feladatsorok összeállításának koncepcióját, az online feladatmegoldás főbb kihívásait. Mivel a Simonyi-verseny immáron harmadik éve digitális formában zajlik, a bemutatón Tóth Tibor és Köte Csaba informatikusok is tevékenyen részt vettek, akiknek a feladatok digitalizálásában és az online verseny zavartalan lebonyolításában fontos szerepük van.  A szakmai megnyitón több mint 130 érdeklődő vett részt, elsősorban a versenyre felkészítő pedagógusok, akik a program végén elhangzó kérdésekben és hozzászólásokban kiemelték, hogy rendkívül hasznos volt számukra a praktikus tudnivalók és a konkrét szakmai ismeretek szisztematikus áttekintése.

Az online rendezvény a logót, háttereket tekintve új, egységes arculatot mutatott, ami a Kar Művészeti, Testnevelési és Életviteli Tanszék oktatóinak köszönhető.

A megnyitóról bővebben a verseny honlapján található információ: https://simonyi.kre.hu/

 

A program a KRE Pedagógiai Karának támogatásával a Művészetek és nyelvek találkozása projekt keretében valósult meg. A 26. alkalommal meghirdetett helyesírási verseny a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, az NTP-TMV-M-22-B-0022 és az NTP-TMV-22-0066 azonosítószámú, Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny és a XXVI. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny című pályázatokhoz kapcsolódóan (vonatkozó támogatási alprogram: Tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésének támogatása,a pályázati kategória kódja: NTP-TMV-22), a Nemzeti Tehetség Alapból valósul meg.

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont