Meseíró hallgatóink elismerése

Mik is az értékek az életünkben? Ki milyen értékeket törekszik megőrizni, védelmezni?  A Szertelen-kék Alapítvány meseíró pályázatán mindenki indulhatott, aki úgy érezte, van mondanivalója többek között a bizalom, a biztonság, a másokért érzett segítőkészség és felelősség értékeihez kapcsolódóan, aki kitartani törekszik céljai mentén, akár a barátság, a segítőkészség kibontakoztatása által. A meseíró pályázat különleges lehetőséget nyújtott az alkotókedvű pedagógusjelöltek számára is gondolataiknak mesei üzenetek formájába hangolására (http://www.szertelenkek.hu/index.php/59-mesek-a-biztonsagrol-palyazati-felhivas-2021-11-02).

Örömmel osztjuk meg, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának több hallgatója több mesével is pályázott, s közülük hárman is azon kiválasztottak között vannak, akiknek meséi illusztrált kötetben is megjelenhettek:

  • Hepka Judit óvodapedagógus hallgatónknak mindhárom benyújtott meséje támogatást kapott, így a Csupaszív Zsófi, valamint kisfiával közös alkotásai, A csintalan kis tigris és Csupaorr, a törpe;
  • Szabari Erika óvodapedagógus hallgatónk Azt mondta egyszer egy bölcs Törpe című meséjével pályázott;
  • Dévényi Péter tanító szakos hallgatónk Kismackót hazakísérik című alkotása pedig ugyancsak megjelenhetett a mesekönyvben.


A 77 mese a biztonságról c. mesekönyv a következő linken érhető el:
https://drive.google.com/file/d/1NfT41xwl13O7tSi5_S2RVkG915Byi-0K/view

A pályázat alkotásra hívó gondolatához több pedagógushallgatónk is benyújtott pályaművet: Huber Orsolya, Nagy Emese Petra és Vincze Virág, akik reményeink szerint a későbbiekben újabb mesék formálásához is kedvet éreznek majd.

„A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul saját lelkében olvasni” – Bruno Bettelheim gondolatai nyomán kívánjuk, hogy a Szertelen-kék Alapítvány meseíró pályázatához kapcsolódó alkotások sokak számára nyújtsanak kapaszkodót akár saját biztonságkeresésük során, s válhassanak lélekben megerősítővé az élet értékeinek támogatásában, tudatos kibontakoztatásában.

 

Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak és minden alkotónak!

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont