Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjban részesül Balogh Dávid, a Pedagógiai Kar oktatója

Balogh Dávid egyetemi tanársegéd, a Pedagógiai Kar oktatója a 2021/2022. tanévben sikeres pályázatának eredményeképpen elnyerte a 2018-ban alapított Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjat, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. hirdetett meg. A kutatói ösztöndíj célja olyan fiatal kutatók támogatása, akik a korai magyar protestantizmus egyház-, irodalom-, liturgia- és társadalomtörténet, valamint egyházművészet kérdéseivel foglalkoznak.

Balogh Dávid kutatási programja A korai magyar protestáns postillás kötetek és a postillázás mint textusválasztási és igehirdetési gyakorlat címet viseli.

Az elnyert ösztöndíjakról szóló okiratok ünnepélyes átadására 2021. november 24-én a Magyarországi Evangélikus Egyház székházában került sor. A díjazottakat Tardy-Molnár Anna, a MANK Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Hoppál Péter országgyűlési képviselő, kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos, a Kulturális Bizottság alelnöke köszöntötte. Az ünnepségen részt vett Hafenscher Károly egyetemi tanár, a Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinatának lelkészi elnöke is, aki a Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjat odaítélő szakmai kuratórium tagja.

A Pedagógiai Kar a kutatási program eredményes megvalósítását kívánja Balogh Dávid oktatónak.

 

Forrás:
https://reformatus.hu/egyhazunk/hirek/a-fiatal-tudos-egy-partitura-hangjegye/
https://alkotomuveszet.hu/ime-a-2021-22-es-szegedi-kis-istvan-osztondij-nyertesei/

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont