Magas az átoltottsági arány a magyarországi egyetemeken

A távolléti online oktatást követően a 2021/2022. tanévben normál jelenléttel indulhatott meg az oktatás a hazai egyetemeken. Egyetemünkön a 2021/2022. tanév veszélyhelyzet idején történő szervezéséről és végrehajtásáról a 11/2021. (IX.03.)/R számú Rektori utasítás rendelkezik.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta: „Az egyetemeken már most is kimagasló mértékű, átlagosan 80%-os az átoltottak aránya. A jelenléti oktatás biztonságát növeli, ha a hiányzó egyötödből is minél többen oltatják be magukat. Az ingyenes védőoltást a hatályos rendelkezések szerint az egyetemek nem magyar állampolgárságú hallgatói is kérhetik.”

A koronavírus-járvány negyedik hullámának közeledtével a Magyar Rektori Konferencia (MRK) arra kéri az egyetemi hallgatókat, oktatókat, kutatókat és munkatársakat, hogy aki idáig még nem regisztrált, kérje az oltást, éljen a koronavírus elleni védekezés legfontosabb eszközével.

Az MRK szerint habár az egyetemek és a főiskolák, valamint a hallgatók sikerrel oldották meg feladataikat az online, illetve a hibrid oktatás során és álltak át az új oktatási és tanulási rendszerre, mégis egyértelműen állítható, hogy a jelenléti oktatás általában hatékonyabb, a gyakorlatigényes szakok esetében pedig nélkülözhetetlen.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

 

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont