„A vers az, amit mondani kell” - Kányádi-verseny, kari forduló

„A vers az, amit mondani kell” – e Kányádi Sándor által gyakran emlegetett mondással köszöntötte a költészet napjára emlékező versmondókat és a közönséget dr. Havas Judit előadóművész kari versmondó versenyünkön 2021. április 8-án. A rendezvényt Prof. Dr. Pap Ferenc dékán úr nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte, hogy az irodalom és a művészet lelket ápoló erejére a mindennapokban is szükség van.


A versenyre 18 hallgató jelentkezett. A versmondók elsőként a kötelező Örmény sírkövek vagy Ha volna még című Kányádi-verseket mondták el, majd a szabadon választott, 20-21. századi magyar líra világából hozott költemények következtek.

Az online formában megrendezett program szakmai zsűrije az első három helyezés mellett hét különdíjat osztott ki a versenyzők között. A délután során nemcsak a zsűri, hanem a közönség tagjai is szavazhattak, így több mint tíz oklevél került kiosztására az emléklapok mellett.

1. helyezett: Jákob Ágnes (tanító szak)
2. helyezett: Nyemcsok Dorottya (csecsemő- és kisgyermeknevelő szak)
3. helyezett: Németh Gyöngyi (csecsemő- és kisgyermeknevelő szak)
Közönségdíjat nyert: Tóth Mercédesz Éva (óvodapedagógus szak)

 

 

A helyezettek képviselhetik intézményünket a 2021 májusában a felsőoktatási intézmények számára meghirdetett országos Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenyen.

Különdíjasok: Gyuris Réka, Jákob Ágnes, Németh Gyöngyi, Nyemcsok Dorottya, Szunyi Piroska, Tóth Mercédesz Éva, Vida Cintia

Minden díjazottnak gratulál a Kar vezetése és a programszervező Nyelv, Irodalom és Kultúra Tanszék!

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont