Jó eredménnyel zárult az általános felvételi eljárás

2.280 felvett jelentkezővel eredményesen zárta a 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárást a Károli Gáspár Református Egyetem és ezáltal a jövőben is az ország legnépszerűbb felsőoktatási intézményeinek egyike marad.

A 2.280 felvett jelentkező 56%-a a KRE valamely alapképzésén, 17%-a osztatlan képzésen, 17%-a mesterképzésen, míg 10%-a valamely felsőoktatási szakképzésen kezdi meg hamarosan a tanulmányait. Természetesen továbbra is az állami ösztöndíjas helyek népszerűsége volt a legnagyobb: a felvett jelentkezők több, mint 76%-a támogatott szakok valamelyikére került be. A jelentkezők többsége idén is a nappali munkarendet választotta: a felvettek 64%-a nappali képzésen kezdheti meg tanulmányait a 2020/2021-es tanév őszi félévében.

A Tanítóképző Főiskolai Karra 160 jelentkező került felvételre. Hitéleti képzéseink esetén bár az eljárás még nem fejeződött be, az eddig eredmények alapján a tavalyi évhez hasonló létszámban nyertek felvételt.

Egyetemünk több képzése esetében is – mind az állami ösztöndíjas, mind az önköltséges képzésekre jelentkezőket tekintve – köszönhetően a magas átlagpontszámoknak jól felkészült elsőéves hallgatók kezdhetik meg tanulmányaikat 2020. szeptemberben a Károlin. Gratulálunk a felvettek elért eredményeihez!

Jó hír mindazok számára, akiknek az általános felvételi eljárásban nem sikerült bejutni vagy nem is jelentkeztek, hogy Egyetemünk a 2020. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásban is meghirdetett képzéseket, többet állami ösztöndíjas finanszírozási formában, melyekről részletesen az alábbi oldalon olvashatnak:
www.kre.hu/potfelveteli

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont