Megkezdődött az új tanév a Tanítóképző Főiskolai Karon

A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara szeptember 9-én, vasárnap délelőtt tartotta Tanévnyitó Közgyűlését a református templomban. Igét hirdetett főtiszteletű Prof. Dr. Balla Péter az Egyetem rektora.

A rendezvény vendége volt Földi László országgyűlési képviselő, Dr. Homicskó Árpád, az Egyetem jogtudományi Karának dékánhelyettese.

Dr. Szenczi Árpád dékán tanévnyitó beszédében kiemelte, hogy ebben a tanévben 440 első éves hallgató kezdi meg tanulmányait a Karon. Az össz-hallgatói létszám 1446 fő. Közülük nappali tagozaton várhatóan 710-en, levelező képzésen 736-an tanulnak. A Nagykőrösön tanuló hallgatók összlétszáma több mint 350 fő. A képzések is folyamatosan bővülnek. Ebben a tanévben elindult a csecsemő és kisgyermeknevelő alapszak, valamint az Állam- és Jogtudományi Kar által Nagykőrösre meghirdetett okleveles jogi asszisztens felsőoktatási szakképzés. Az alapszakokon kívül a pedagógus továbbképzések is népszerűek, a pedagógus szakvizsgán túl a részismereti továbbképzésekre egyre többen jelentkeznek. Már második éve kiemelt terület a matematika műveltségi terület, ám angol, német és magyar műveltségi területre is vannak jelentkező pedagógusok.

Az ünnepség folytatásában jubileumi elismerést, díszoklevelet vehettek át mindazok, akik a Tanítóképző Főiskolai Kar egykori jogelőd intézményében, a Dunamelléki Református Tanítóképzőben, illetve más református intézményben oklevelet szereztek:
Gyémánt diplomát (60 év): Báldos Karolina, Csák Ágoston, Dévai Krisztina, Ecsedi Lászlóné, Heimann Győző, Kaptás Dénes, Karászi Diana Rózsa, Krizsik Dénesné, Pál Gyula, Szarka György József, Szatmári Anna, Takács Gábor, Tóth Jánosné, Varga Stefánia Erzsébet.
Vas diplomát (65 év): Kárpáti Imréné
Rubin diplomát (70 év): Prohászka Józsefné

A Karról öt hallgató kapott Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat: Dezső Virág és Varga Júlia óvodapedagógus szakos-, Gulyás Ádám, Simonné Farkas Veronika és Szlávik Áron Jonatán tanító szakos hallgató.
A rendezvény végén a tanulmányaikat szeptemberben kezdő első éves hallgatók ünnepélyes fogadalmat tettek, így az egyetem polgáraivá fogadták őket.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont