A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara budapesti képzési helyén a Csokonai Kulturális Központ Könyvtárával kötött szerződés keretében biztosítja a szakkönyvtári szolgáltatást. A Kar oktatói és hallgatói ingyenesen iratkozhatnak be a Csokonai Kulturális Központ Könyvtárába.

Csokonai Kulturális Központ Könyvtára (a Hubay Jenő Zeneiskola épületének földszintjén)

1153 Budapest, Bocskai utca 74-78.

Telefon: +36 (1) 605-1596

Könyvtárvezető: Taba Zsófia

Honlap: http://www.dokuinfo.hu/

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Online katalógus: http://0499.netlib.hu/katalogus

 

A könyvtári kölcsönzés rendje (a honlapon keresztül online módon is lehetőség van a könyvek előjegyzésére és meghosszabbítására) http://www.dokuinfo.hu/szolgaltatasok.html#Bookmark_Document_Rental

 

Nyitvatartás (kérjük, hogy a nyitvatartás esetleges változásai miatt figyeljék a könyvtár honlapját!)

Hétfő:

8:00 - 16:00

Kedd:

8:00 - 18:00

Szerda:

8:00 - 16:00

Csütörtök:

8:00 - 18:00

Péntek:

8:00 - 16:00

Szombat:

zárva

Vasárnap:

zárva

 

Megközelítés

Az intézmény megközelíthető a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 25-ös (Beller Imre utca, Eötvös utca 74. illetve a Rädda Barnen utca megállóhelyektől), 125-ös (Eötvös utca 74. és a Rädda Barnen utca megállóhelyektől), 5-ös, 96-os, 124-es, 224-es, és 296-os (Rákos úti szakrendelő megállóhelytől), valamint 196-os és 196A (Beller Imre utca megállóhelytől) jelzésű járatával.

 

Az intézmény rövid bemutatása

A könyvtár 1987-ben kezdte meg működését a Pedagógia Kabinet keretében. Feladata akkor a pedagógusok igényeit kielégítő báziskönyvtár létrehozása volt.

2000-ben a helyi önkormányzat támogatásával elindult a kerületi iskolák könyvtáraiban található dokumentumok visszamenőleges számítógépes feldolgozása és a közös adatbázis létrehozása. Az országos szinten is egyedülálló kezdeményezés eredményeként a kerület iskolai könyvtárai e célra megfelelő számítógépeket és könyvtári programot kaptak, az adatbázis az interneten keresztül bárki számára hozzáférhető.

A könyvtár 2012. július 1-től Dokumentumtár és Információs Központ néven, a Csokonai Kulturális Központ (2015. március 31-ig Csokonai Művelődési Központ, majd 2018. június 30-ig Csokonai Kulturális és Sportközpont) intézményegységeként működik. A könyvtár hivatalos neve 2020. november 1-től Csokonai Kulturális Központ Könyvtára.

A gyűjtemény alapja a neveléstudomány magyar nyelvű szakirodalma, ezen kívül a társtudományok kiadványait is gyűjtik: pszichológia (általános pszichológia, fejlődés- és neveléslélektan), szociológia (nevelésszociológia), jog (család- és gyermekjog, család- és ifjúságvédelem), vezetéselmélet, tanügyigazgatás. A különböző tantárgyak oktatását segítő módszertani kézikönyvek, segédletek, a tanulást-tanítást segítő művek, dokumentumok szintén megtalálhatók a könyvtári állományban.

Kiss Domokos református lelkész hagyatékának átvételével több ezer példánnyal bővült a könyvtár állománya. A könyvek nagy része teológiai, filozófiai, magyar történelmi, képzőművészeti és szépirodalomi alkotások. A hagyaték feldolgozása befejeződött, a letéti könyvek nagyobb hányada kölcsönözhető.

Az intézmény közművelődési feladatokat is ellát: ismeretterjesztő előadásokat és író-olvasó találkozókat szervez, közösségi összejöveteleket generál, közhasznú információs kiadványokat szerkeszt.

(Forrás: http://www.dokuinfo.hu/bemutatkozas.html#Bookmark_Institution_History)

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

 

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont