Online előadássorozat a tehetséggondozásról gyakorló pedagógusoknak

A Tanítóképző Főiskolai Kar szervezésében – kapcsolódva a regionális hatókörű akkreditált kiváló Tehetségpont minősítés megszerzésének folyamataihoz – 2021. március 23-án megkezdődött az a négy alkalomból álló online előadássorozat, amelynek célja a szakmai segítségnyújtás a gyakorló pedagógusok számára a tehetséggondozás területén végzett munkálataikban. Az előadások elméleti és gyakorlati vonatkozásban dolgozzák fel a tehetség fogalomkörének alapjait, a tehetséges személyiség vonásait, típusainak és fejlődésének sajátosságait, a tehetséggondozás során segítséget jelentő pedagógusi eszköztár sokszínűségét, jó gyakorlatait. Célunk mindezek által szemléletük gazdagítása és akár intézményükben végzett tevékenységeik szakmai kereteinek támogatása.


A rendezvény hiánypótló jellegét mutatja, hogy közel 500 pedagógus jelentkezett az ország legkülönbözőbb területeiről, így a fokozott érdeklődésre tekintettel a meghirdetett időpontokon túl további ismétlő alkalmakat szervezetünk.

A jelentkezők a legkülönbözőbb szakmai irányultságból kísérik a gyermekek, fiatalok kibontakozását: jelentős számú óvodapedagógus, tanító, középiskolai tanár, de rajtuk kívül – többek között – számos fejlesztőpedagógus, gyógypedagógus, pszichológus kíséri figyelemmel a programot. Szakmai gyakorlatuk tekintetében a pályakezdőktől az akár 35-40 éve pályán lévők is érkeztek meghívásunkra. Kiemelendő pedagógusjelöltek érdeklődése is a téma irányában.

A résztvevők visszajelzései összességében megerősítik az előadássorozat tematikájának megalapozottságát és a közös tapasztalatcsere segítő szerepét a gyakorlatban dolgozó pedagógusok számára, továbbá az elkötelezettséget a szakterület irányában, valamint az igényt a folytatásra.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont