2022/2023. tanévre felvett hallgatók részére

Szeretettel köszöntöm abból az alkalomból, hogy felvételt nyert az ország egyik dinamikusan fejlődő felsőoktatási intézményébe: a nagykőrösi tanítóképzőbe – hivatalos nevén a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karára – amely jelenleg hazánk egyik legrégibb, a rendszerváltás idején elsőként induló egyházi pedagógusképző intézménye.

Bízom benne, hogy az elkövetkezendő években Egyetemünk és Karunk a második otthonává válik, megismeri, és javára fordítja azokat a lehetőségeket, amelyeket intézményünk nyújtani tud.

Ahhoz, hogy Egyetemünk polgárává váljon, a tanévkezdéshez kapcsolódóan a beiratkozást is szükséges elvégezni. A beiratkozás folyamatát segíteni és lehetőségekhez képest egyszerűsíteni kívánjuk, ezért összegyűjtöttünk ezen a weboldalon néhány fontos és hasznos információt, amelyek a tanévkezdésig szükségesek lehetnek.


A budapesti tanévnyitó ünnepség 2022. szeptember 5-én (hétfőn) 10:00 órakor a Kálvin téri református templomban (1091 Budapest, Kálvin tér 7.) kerül megrendezésre.
Önt, szüleit és hozzátartozóit az évnyitón szeretettel várjuk!
Kérjük, hogy szíveskedjenek legkésőbb 9:15-ig a helyszínre érkezni.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy szíveskedjen magával hozni személyi igazolványát vagy útlevelét. Részvételi szándékát a NEPTUN egységes tanulmányi rendszerbe történő belépést követően az Ügyintézés/Kérvények menüpont alatt elérhető „Nyilatkozat a 2022.09.05-i budapesti Tanévnyitó ünnepségen való részvételről” kérvény kitöltésével jelezheti 2022. augusztus 31. napjáig.

A nagykőrösi tanévnyitó ünnepség 2022. szeptember 4-én (vasárnap) 10:00 órakor a Nagykőrösi Református Egyházközség Templomában (2750 Nagykőrös, Szolnoki utca 2.) kerül megrendezésre. Önt, szüleit és hozzátartozóit az évnyitón szeretettel várjuk!
Kérjük, hogy szíveskedjenek legkésőbb 9.45-ig a helyszínre érkezni.

A kecskeméti tanévnyitó ünnepség 2022. szeptember 9-én (péntek) 10:00 órakor a Kecskeméti Református Egyházközség Templomában (6000 Kecskemét, Szabadság tér 7.) kerül megrendezésre. Önt, szüleit és hozzátartozóit az évnyitón szeretettel várjuk!
Kérjük, hogy szíveskedjenek legkésőbb 9.45-ig a helyszínre érkezni.

A 2022./2023. tanév I. félévére felvételt nyert hallgatók 2022. augusztus 25. és szeptember 1. között beiratkozhatnak a következő időpontokban és helyszíneken:

A beiratkozásra csak személyesen, az alábbi tájékoztatóban foglalt dokumentumok hiánytalan bemutatásával és az önköltség NEPTUN tanulmányi rendszerben történő teljesítésével lehetséges. emellett kérjük, hogy ismerkedjen meg kari tájékoztatónkkal is:


A papír alapú beiratkozást követően az első félévének aktiválását a Tanulmányi Osztály fogja elvégezni, a későbbi félévekben a hallgatónak magának kell ezt megtennie.

Tantárgyait csak ez után tudja felvenni, a tárgyfelvételi időszakban.

A tárgyfelvétel lépései: http://www.kre.hu/portal/index.php/neptun.html - Leírások hallgatóknak


Fontos tanulmányi határidők, időpontok:


Egyéb pénzügyi tudnivalók:


Diákigazolvány:

  • kérjük, hogy a papír alapú beiratkozás megtételéig, a diákigazolvány igényléshez szükséges NEK azonosítót ne töltse fel NEPTUN felületére
  • diákigazolvány igénylés menete


Gólyanap:

A Gólyák számára 2022. augusztus 28-31. között, a Karok Gólyanapot szerveznek, ahol a felvett hallgatók megismerkedhetnek az intézménnyel és leendő hallgatótársaikkal.


Kollégium:

A 2022. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban (2022A) felvettek esetén, a kollégiumi jelentkezés a NEPTUN rendszeren keresztül történik:

A kérvényt a NEPTUN felületükre történő belépés után, az Ügyintézés/Kérvények menüben találják. A pályázatot itt tudják kitölteni, és a szükséges csatolmányokat itt tudják feltölteni.

A kollégiumi jelentkezés határideje 2022. augusztus 10.


Az I. évre felvettek 2022/2023. tanévi kollégiumi jelentkezéséről szóló bővebb tájékoztató elérhető az alábbi oldalon: http://www.kre.hu/portal/index.php/szolgaltatasaink/kollegiumok.html


Nyilatkozat a képzés feltételeinek vállalásáról (állami ösztöndíjasok részére):

A magyar állami ösztöndíjjal támogatott képzés sajátos feltételeiről, valamint a magyar állami ösztöndíjas jogviszonnyal kapcsolatos legfontosabb információkról készített tájékoztatók az alábbi linkre kattintva érhetőek el: https://www.oktatas.hu/magyar-allami-osztondij

· magyar-allami-osztondij-besorolasi-dontes-melleklet
· magyar-allami-oszondij-reszletes-tajekoztato_20210225
· hungarian-state-grant-onepager


Legfontosabb szabályzatok

 

Remélem tájékoztatásunk mindazon kérdésekben hasznos és segítségére lesz majd, amelyek a beiratkozással és a felsőoktatási tanulmányainak megkezdésével kapcsolatosak.

Isten gazdag áldásával kísért eredményes, örömteli és gyümölcstermő időszakot kívánok Önnek a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karán a Kar vezetői, oktatói és munkatársai nevében. Pál apostol szavaival zárom a köszöntést: „A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény.” (Gal 5,22-23).

Üdvözlettel:
Prof. Dr. Pap Ferenc
dékán

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont