A 2021. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás alkalmassági vizsga tudnivalói

A 2021. évi pótfelvételi eljárás során a Kar újabb lehetőséget biztosít az alkalmassági vizsgálatra, mely online keretek között kerül megtartásra. Az intézmény korábban értesítést küldött az első helyes jelentkezők részére, elektronikus levél formájában.

Tájékoztatjuk azon jelentkezőinket, akik a 2021. évben még nem rendelkeznek alkalmassági vizsgálattal a tanító, óvodapedagógus, valamint a csecsemő-és kisgyermeknevelő alapképzési szakok bemeneti elvárásaként, hogy a pótfelvételi eljárás részeként lehetőséget biztosítunk számukra.

Az alkalmassági vizsgálat a tanító, óvodapedagógus, csecsemő-és kisgyermeknevelő alapképzési szakra jelentkezők részére: 2021. augusztus 18.

Az alkalmassági vizsgálat a református hittanoktató és kántor alapképzési szakra jelentkezők részére: 2021. augusztus 18.

Az alkalmassági vizsgára a behívó levelek megküldését követően weboldalon előzetes regisztrációt kérünk. E nélkül a vizsgán nem tud részt venni!

A regisztráció határideje: 2021. augusztus 12.

A regisztrációt követően a megadott e-mail címre visszajelzés érkezik, melynek csatolmánya egy PDF formátumú dokumentum. Kérjük kézjegyével ellátva a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre szíveskedjen megküldeni 2021. augusztus 15-ig.

Kérjük, ha nem kíván élni a lehetőséggel, akkor a regisztrációs felületen a nemleges választ jelölje és szíveskedjen röviden megfogalmazott indoklással visszajelzést adni számunkra ennek okáról.

A regisztrációs felület ITT érhető el!

Az alkalmassági vizsgát a jelentkezési intézménynél teheti le. 

Előzetesen az alábbi tennivalókra és tudnivalókra hívjuk fel szíves figyelmét:

Alkalmassági vizsgadíj

Az alkalmassági vizsga eljárási díja 4 000,- forint. Az alkalmassági vizsgadíj átutalással egyenlítendő ki. Az átutalást legkésőbb 2021. augusztus 12-ig kell megtenni!

Az átutalás pontos technikai részletei az alábbiakban olvashatók

Utalás indítása magyar bankszámláról:

Kedvezményezett neve: Károli Gáspár Református Egyetem

Kedvezményezett bankszámlaszáma: 11705008-20471736

Összeg: 4000,- Ft

közleményben mindenképpen tüntesse fel az alábbi adatokat: PK_alk_felvételi azonosítója

FIGYELEM! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben az átutalás nem a megadott módon és a kitűzött határidőig történik, akkor nem lesz egyértelműen beazonosítható az utalás, s így a vizsga sem kezdhető meg!

Amennyiben Önnek intézményünkben 1. (csecsemő-és kisgyermeknevelő) és 2. típusú (óvodapedagógus/tanító) alkalmassági vizsgát is kell tennie, úgy elegendő egyszer 4000Ft megfizetése.

Előzetes alkalmassági vizsgaeredmény figyelembevétele

Aki az idei felvételi eljárásban más intézményben sikeres előzetes alkalmassági vizsgát tett minden részvizsgára kiterjedően, és az alkalmassági vizsgalap hitelesített másolatát feltölti a felvételi jelentkezéséhez legkésőbb 2021. augusztus 8-ig, annak nem kell részt vennie az intézményünk által szervezett alkalmassági vizsgán, s az ahhoz tartozó különeljárási díjat sem kell befizetni.

 

Alkalmassági vizsga követelményei

A pedagógusképzés alkalmassági vizsga részleteiről https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2021A/6_egyes_kepzesekrol/62_nevelo_tanito/621_alkalmassagi linken tájékozódhat!

A hitéleti képzések alkalmassági vizsga részleteiről itt tájékozódhat!

Az egyes alapképzési szakok esetén a beszédalkalmassági és az ének-zenei alkalmassági, valamint a hitéleti alkalmassági vizsgára online módon kerül sor. Ennek felülete a Microsoft Teams alkalmazás. A vizsga időpontjáról és az elérés módjáról a vizsganapot megelőzően kap a jelentkező részletes tájékoztatást e-mailen.

testi alkalmassági vizsgarészét az itt leírt feladatsor végrehajtásának saját készítésű digitális felvételével tudja teljesíteni. A felvételt az itt leírt módon, a Moodle felületén tudja feltölteni, a megküldött belépési adatokkal bejelentkezve.

 

 

A feltöltés határideje: 2021. augusztus 15.

 

 

Útmutató videó tömörítéséhez.

Útmutató videó tömörítéséhez.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

 

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont